Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Χριστοδρομία
(Ορθόδοξος μυστικισμός: Μ. Βασιλείου "Πρόσεχε Σεαυτώ": Εξομολόγηση: Θεία Ευχαριστία: Ταξιάρχης Μιχαήλ (Δοκίμια))
Συγγραφέας:   Νικόλαος Ι. Ζέρβης


Χριστοδρομία
Η ανθρωπολογία της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας έχει διαρκές σημείο αναφοράς την κατ΄ εικόνα και ομοίωση θεόπλαστη του ανθρώπου δημιουργία, η οποία είναι και η ζωντανή πραγματικότητα η οφείλουσα να διαμορφώνει τα πλαίσια πορείας και πολιτείας του ανθρώπου, προς επίτευξη της λυτρώσεως, αναστάσεως και θεώσεώς του.

Την παρούσα εργασία συνθέτουν οι παρακάτω ενότητες:
α. Ορθόδοξος Μυστικισμός - θεολογική θεμελίωση του Ησυχασμού.
β. Μ. Βασιλείου, ομιλία: «Πρόσεχε σεαυτώ».
γ. Το Μυστήριο της Μετανοίας - Εξομολογήσεως και το της Θείας Ευχαριστίας, ως κεντρικοί άξονες της ζωής μας, και
δ. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ.

Εξ αυτών, η ομιλία του Μ. Βασιλείου "Πρόσεχε σεαυτώ" αποτέλεσε αντικείμενο διδασκαλίας μας στη θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιπες ενότητες, θέματα διαλέξεών μας στην Αυστραλία.
Οι ενότητες έχουν ένα εσωτερικό λειτουργικό σύνδεσμο και υπηρετούν την ίδια σκοπιμότητα: την υποχρέωση του ανθρώπου να συνειδητοποιήσει τις συντεταγμένες και το βαθύτερο νόημα του προορισμού του σε προβολικό Ορίζοντα.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 132 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 230 (Χριστιανισμός), 234.166 (Εξομολόγηση), 234 (Θεία Ευχαριστία)
ISBN: 978-960-92783-0-0
ISBN (10ψήφιο): 960-92783-0-2
Βάρος: 0.287 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
12.17
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.95
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ζέρβης, Νικόλαος Ι.
Ο Δρ. Νικ. Ζέρβης είνα πτυχιούχος: - Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου (Άριστα), - Διετούς πανεπιστημιακής μετεκπαιδεύσεως στα Παιδαγωγικά (Άριστα). - Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), νυν Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. - Θεολογικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Άριστα). Είναι Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εδίδαξε σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαιδεύσεως: Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια. Διετέλεσε μεταξύ άλλων: - Σχολικός Σύμβουλος Υπουργείου Παιδείας, της Ελλάδας. - Εισηγητής (Καθηγητής) σεμιναρίων του" Υπουργείου Παιδείας, καθώς και πολλών άλλων ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό σεμιναρίων, συνεδρίων και Σχολών Γονέων. - Αιρετός -επί των Δημοσίων σχέσεων και παιδείας- Σύμβουλος Ομοσπονδίας Ελληνικών κοινοτήτων Ν. Αφρικής και εκ των ιδρυτικών στελεχών της. - Φορέας Εκπαιδεύσεως στην Αυστραλία (ιδρυτής και Δ/ντής για 13 χρόνια των Εκπαιδευτηρίων Σύδνεϋ, ο "Αριστοτέλης). - Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου Αθηνών. - Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Διοικητικής Επιτροπής του ΙΚΑ. Τιμήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας για τις προς τον Απόδημο Ελληνισμό υπηρεσίες του. Έχει αρκετά δημοσιεύματα και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά Ελλάδας και άλλων χωρών. Είναι συγγραφέας οκτώ βιβλίων. Έχει δώσει πλείστες όσες διαλέξεις, συνεντεύξεις και ομιλίες σε Ελλάδα, Αφρική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ισραήλ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.