Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαίδευση και ψυχολογία
(Θεμελιώδεις αρχές και σύγχρονες προσεγγίσεις)
Συγγραφέας:   Ευαγγελία Φραγκούλη


Εκπαίδευση και ψυχολογία
Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται να μελετηθεί το γνωστικό πεδίο της Ψυχολογίας της Εκπαίδευσης (Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας) με έμφαση στη Μάθηση, μέσα από μια θεωρητική προσέγγιση των επιστημών της Παιδαγωγικής και Διδακτικής όπως τη συναντούμε στην παραδοσιακή και σύγχρονη μορφή τους. Τα παραπάνω επιστημονικά πεδία αλληλοσυμπληρώνονται μέσα από τα θέματα, που εξετάζουν, αποδίδοντας κύρια έμφαση στο μαθητή και στη γνωστική ανάπτυξη αυτού, που συντελείται μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, που κατά βάση λαμβάνει χώρα στο σχολικό και, γενικότερα, οργανωμένα εκπαιδευτικό πλαίσιο με τη μορφή της τυπικής εκπαίδευσης, αλλά και εκτός αυτής, με τη μορφή της άτυπης εκπαίδευσης μέσα από την αλληλεπίδραση με το κοινωνικοπολιτιστικό περιβάλλον που τον περιβάλλει.

Στο βιβλίο επιχειρείτε να παρουσιαστεί και η σύγχρονη μορφή της εκπαίδευσης και διδακτικής όπως αντικατοπτρίζεται μέσα από τα νέα διδακτικά μέσα και τεχνολογικές εφαρμογές στο χώρο της εκπαίδευσης σε μια προσπάθεια να προβληματίσει - ευαισθητοποιήσει τον αναγνώστη όχι προς την κατεύθυνση μιας ασύνδετης συνέχειας στο χώρο της εκπαίδευσης, η οποία παρουσιάζει πλέον νέο πρόσωπο, αλλά προς την κατεύθυνση της υπενθύμισης ότι η γνώση δεν είναι συλλογή πληροφοριών, η γνωστική ανάπτυξη του μαθητευομένου είναι συνισταμένη πολλών συνιστωσών και ότι η τεχνολογία προσφέρει πολλά στην εκπαίδευση, αρκεί να γίνεται συνετή διαχείριση αυτής από τον άνθρωπο. Οι αρχές, εκπαιδευτικά συστήματα και διδακτικά μέσα αλλά και κατ΄ επιλογή ανά περίσταση, θεωρητικές προσεγγίσεις αφορούν την εκπαίδευση, τόσο των παιδιών σχολικής ηλικίας όσο και των ενηλίκων.

Περιεχόμενα:
Μέρος Ι: Παιδαγωγική - διδακτική
1. Παιδαγωγική Επιστήμη και Παιδαγωγικές Αρχές
2. Διδακτική

Μέρος ΙΙ: Εκπαιδευτική ψυχολογία
3. Νοημοσύνη
4. Μάθηση

Μέρος ΙΙΙ: Ειδικά θέματα παιδαγωγικής - διδακτικής
5. Εκπαίδευση Ατόμων με Διαταραχές και Προβλήματα
6. Ανάλυση - Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Μέρος ΙV: Εκπαιδευτική τεχνολογία και εκπαίδευση ενηλίκων
7. Σύγχρονα Διδακτικά Μέσα, Εκπαιδευτικά Συστήματα και Μέθοδοι Διδασκαλίας
8. Εκπαίδευση Ενηλίκων και Στελεχών στις Επιχειρήσεις.

25χ18 εκ., 824 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.15 (Παιδαγωγική ψυχολογία )
ISBN: 978-960-697-034-4
ISBN (10ψήφιο): 960-697-034-5
Βάρος: 0.726 κιλά
Εκδότης: Έλλην
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
47.70
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

37.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αριστούχος διδάκτωρ (Ph.D) του Columbia University, U.S.A., στη Διεθνή & Συγκριτική Εκπαίδευση με υποειδικότητες στη Διοίκηση και στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Αριστούχος απόφοιτος του Columbia University (Mphil), αριστούχος απόφοιτος (Ε d .Μ) του Harvard University, U . S.A.,στη Συμβουλευτική Ψυχολογία & Μεθοδολογία. Ειδικευμένη από το Harvard University - Department of Psychology - στη διεξαγωγή τέστς νοημοσύνης (WAIS - R, STANFORD - BINET, WPPSI - R), αξιολόγησης απόδοσης και ψυχομετρίας (individual psychological assessment) και στη μελέτη πεδίων ψυχοπαθολογίας και τεχνικών ψυχοθεραπείας. Επίσης, πτυχιούχος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Ψυχολογία, κάτοχος μεταπτυχιακού του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών. Υπότροφος του ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσσης», του ιδρύματος κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ), του Columbia University, και του τ. Αρχιεπισκόπου Βορείου & Νοτίου Αμερικής Ιακώβου. Έχει επιτελέσει, ως Πανεπιστημιακός, επιστημονικό και διδακτικό έργο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. E ίναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη ως προς τον σχεδιασμό, την συγγραφή του επιστημονικού και εκπαιδευτικού υλικού αλλά και την εκπαίδευση των προγραμμάτων «Αξιολόγηση Απόδοσης Στελεχών και Ανθρώπινου Δυναμικού: Συντελεστής Ανάπτυξης» και «Ηγεσία-Μάνατζμεντ» στο πρόγραμμα E-learning του Τμήματος των Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι αδειούχος Ψυχολόγος, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, μέλος των διεθνών οργανισμών ISIR και EuroCHRIE. Έχει εργασθεί και διατελέσει έρευνα ως επιστημονικός συνεργάτης σε πιλοτικό πρόγραμμα θεμάτων ανάπτυξης που αφορούσε χώρες του Τρίτου Κόσμου στα Ηνωμένα Έθνη (United Nations) στη N έα Υόρκη, επιστημονικό μέλος του Roster Consultant Club της World Bank, U.S.A. Έχει διατελέσει Επιστημονικός Σύμβουλος Υπουργών (Παιδείας, Δημόσιας Διοίκησης - Αποκέντρωσης & Εσωτερικών, Γεωργίας) και αλλού. Έχει παρουσιάσει ερευνητικές εργασίες σε διεθνή συνέδρια όπου έχουν δημοσιευτεί στα πρακτικά αυτών όπως του 14 ου διεθνούς συνεδρίου του ISIR στη Βουδαπέστη, του EuroCHRIE, κλπ., σε επιστημονικές ημερίδες και συμπόσια. Ερευνητικά και ακαδημαϊκά εστιάζεται σε θέματα ανάπτυξης, εκπαίδευσης, αξιολόγησης απόδοσης, συμβουλευτικής & εκπαιδευτικής ψυχολογίας, οργανωσιακής συμπεριφοράς, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και ηγεσίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.