Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαίδευση ενηλίκων
(Διεθνείς προσεγγίσεις και ελληνικές διαδρομές)

Offer
Η έκδοση αυτή δεν αποτελεί μόνο ξεχωριστή συμβολή στην ελληνική βιβλιογραφία για την εκπαίδευση ενηλίκων, αλλά προβάλλει και σημαντικές θεωρητικές και ερευνητικές εργασίες. Περιλαμβάνει κείμενα αναφοράς και σηματοδοτεί το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η εκπαίδευση ενηλίκων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των διεθνών εξελίξεων. Το κάθε κείμενο περιλαμβάνει ένα θεωρητικό μέρος και τα αντίστοιχα εμπειρικά δεδομένα από την Ελλάδα, ενώ γίνονται και αναφορές στις διεθνείς τάσεις. Οι συγγραφείς είναι μέλη της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το βιβλίο συμπυκνώνει σε μεγάλο βαθμό τις θεωρητικές, ερευνητικές και επαγγελματικές τους διαδρομές.

Ανάμεσα σε άλλα εξετάζονται η κατάσταση της εκπαίδευσης ενηλίκων στη χώρα μας, ο κριτικός στοχασμός στο πεδίο αυτό, οι μέθοδοι και οι εφαρμογές της, η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων, οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι, ενώ γίνεται λόγος και για την αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων και τη διασφάλιση της ποιότητάς τους.

24χ17 εκ., 418 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 374 (Εκπαίδευση ενηλίκων)
Άλλα πρόσωπα: W. J. Haynie , Αλέξης Κόκκος (Επιμελητής) , Δημήτρης Κ. Βεργίδης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-455-768-4
ISBN (10ψήφιο): 960-455-768-8
Βάρος: 0.71 κιλά
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
23.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.08
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ανδρέας Αημητρόπονλος σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Α.Π.Θ. Επιμορφώθηκε στα Παιδαγωγικά, στην Οργάνωση και Διοίκηση, στην Ανάλυση Συστημάτων Υπολογιστών και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Έχει διδακτορικό στο πεδίο της Ειδικής Αγωγής (Ε.Κ.Π.Α./Φιλοσοφική Σχολή). Εργάστηκε σε μονάδες ή σχολεία για μαθητές με ή χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Είναι διευθυντής στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Ηρακλείου Αττικής και μέλος Σ.Ε.Π. του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη θεματική ενότητα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Η Σοφία Καλογρίδη είναι εκπαιδευτικός με διδακτορικό δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής. Σήμερα είναι σχολική σύμβουλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται παράλληλα ως καθηγήτρια σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα σχετικά με τη μάθηση (ενηλίκων και ανηλίκων). Έχει πάρει μέρος σε αρκετά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα σε εκπαιδευτικά βιβλία και περιοδικά.

Ο Θανάσης Καραλής έχει σπουδάσει Θετικές Επιστήμες και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (PhD) στις Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Δραστηριοποιείται ερευνητικά και επαγγελματικά στο χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων.

Κόκκος, Αλέξης
Ο Αλέξης Κόκκος γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Ρaris VIII. Πρωτοστάτησε στη διαμόρφωση του θεσμού της Λαϊκής Επιμόρφωσης (1981-1987), του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης και Εκπαίδευσης / ΙΔΕΚΕ (Πρόεδρος 1995-1997), του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (2004-2009) και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (μέλος της ιδρυτικής επιστημονικής ομάδας, 1997-2001), στο οποίο σήμερα είναι Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Διευθυντής Σπουδών του ομώνυμου μεταπτυχιακού προγράμματος. Ίδρυσε την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων (2004), της οποίας είναι Πρόεδρος. Υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος του εθνικού προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών (2006-2008) και συνσυντονιστής του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (2009-2011). Είναι ο δημιουργός της μεθόδου Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Αισθητική Εμπειρία, που έχει εφαρμοστεί σε χιλιάδες σχολεία και οργανισμούς εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα, καθώς και σε Ευρωπαϊκές χώρες. Έγραψε 9 βιβλία και 65 άρθρα για την εκπαίδευση ενηλίκων, τη μετασχηματίζουσα μάθηση και την αξιοποίηση της τέχνης στην εκπαίδευση, που δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά Journal of Transformative Education, Convergence, LifeLong Learning in Europe, Agora, International Journal of Education and Ageing, Andragogical Studies, International Journal of Vocational Education and Training, Εκπαίδευση Ενηλίκων, κ.ά., και στους εκδοτικούς οίκους Jossey-Bass, Sense, Nova Science Publishers, Μεταίχμιο. Με τις παραπάνω δραστηριότητες ο Αλέξης Κόκκος θέλησε να συμβάλει στη δημιουργία μορφών εκπαίδευσης που αποβλέπουν στον κριτικό στοχασμό και στη χειραφέτηση. Του απονεμήθηκε ο τίτλος μέλους του International Adult and Continuing Education Hall of Fame, για το συνολικό έργο του στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, καθώς και τιμητική διάκριση της Διεθνούς Επιτροπής Μετασχηματίζουσας Μάθησης για την Υποδειγματική Ηγεσία και Προσφορά του στη Διεθνή Κοινότητα Μετασχηματίζουσας Μάθησης.

Η Αλεξάνδρα Κορωναίου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στη Σορβόννη Paris V-Rene Descartes. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία Νέοι και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, β΄ έκδ. 1995 [1992], Κοινωνιολογία του Ελεύθερου Χρόνου, Νήσος, 1996, Εκπαιδεύοντας εκτός Σχολείου, Μεταίχμιο, 2001, καθώς και άρθρα σχετικά με την εργασία, τον ελεύθερο χρόνο και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Από το 1990 μέχρι το 1998 δίδαξε στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με αντικείμενο έρευνας την "Κοινωνιολογία του ελεύθερου χρόνου και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας".

Κουλαουζίδης, Γιώργος
Ο Δρ. Γιώργος Κουλαουζίδης γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1967 και μεγάλωσε στην Καλαμαριά. Σήμερα ζει με την οικογένειά του στο Πλαγιάρι του Δήμου Θέρμης. Σπούδασε εφαρμοσμένα μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση (University of Surrey) και στην εκπαίδευση ενηλίκων (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης με θέμα την επίδραση του βιογραφικού παραδείγματος των εκπαιδευτών ενηλίκων στην αυτοαντίληψη τους αναφορικά με τον επαγγελματικό τους ρόλο. Συμμετείχε στην ομάδα που σχεδίασε, υλοποίησε και αξιολόγησε το εθνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ) καθώς και στα προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, του ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ. Σχεδίασε το πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών του ΕΚΔΔΑ διάρκειας 100 ωρών ενώ έχει περισσότερες από 3500 ώρες διδασκαλίας σε προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών διαφόρων φορέων. Είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου που επόπτευσε την λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Ο.Τ.Α., έχοντας αρμοδιότητα για τα εκπαιδευτικά προγράμματα τοπικού ενδιαφέροντος. Έχει επιβλέψει περισσότερες από 80 διπλωματικές εργασίες. Έχει μεταφράσει βιβλία για την εκπαίδευση ενηλίκων ενώ επίσης έχει επιμεληθεί αρκετούς τόμους μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΕΑΠ στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες. Έγραψε ένα σημαντικό μέρος του εκπαιδευτικού υλικού εκπαίδευσης των μελών του διδακτικού προσωπικού του ΕΑΠ. Το συνολικό επιστημονικό του έργο αριθμεί περισσότερες από 80 δημοσιευμένες εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Εργάζεται στον Δήμο Θέρμης (Γενικός Γραμματέας) ενώ διδάσκει την θεωρία και πράξη της εκπαίδευσης ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο από τo 2001, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων (για 10 χρόνια επιμελητής του περιοδικού Εκπαίδευση Ενηλίκων) και εκπρόσωπός της στη Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο που επιμελήθηκε μαζί με την Dr. Katarina Popovic, με τίτλο "Adult Education and Lifelong Learning in Southeastern Europe" από τις εκδόσεις SENSE Publishing.

ΗΠιέρα Λευθεριώτου ασχολείται επί σειρά ετών με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων, την εκπόνηση εκπαιδευτικού υλικού και την εκπαίδευση των εκπαιδευτών. Την περίοδο 1984-1988 ήταν μέλος του Συμβουλίου Λαϊκής Επιμόρφωσης του νομού Αχαΐας και στη συνέχεια, μέχρι και σήμερα, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Λαϊκής Επιμόρφωσης (νυν Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ο Παρασκευάς Λιντζέρης είναι διευθυντής εκπαίδευσης του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ). ΄Εχει σπουδάσει οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας) και διεθνείς σχέσεις και στρατηγικές σπουδές (ΜΑ, Lancaster University, UK). Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει κύκλους πανεπιστημιακών μαθημάτων Παιδαγωγικής και Διδακτικής καθώς και τη μεταπτυχιακή θεματική ενότητα "Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου". Ως εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ είναι μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικής Κατάρτισης της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης Βιοτεχνών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME), μέλος της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Πόρων που λειτουργεί στο πλαίσιο του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 2000-2006 και μέλος της Επιτελικής Επιτροπής του Εθνικού Συστήματος Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση (ΕΣΣΕΕΚΑ). Από το 1993 εργάζεται στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης και της εκπαίδευσης ενηλίκων ως συντονιστής, οργανωτής και εκπαιδευτής ενεργειών επιμόρφωσης. ΄Εχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων για θέματα κατάρτισης στη μικρομεσαία επιχείρηση και έχει πάρει μέρος σε πλήθος μελετών και ερευνών με αντικείμενο την εκπόνηση επαγγελματικών προφίλ, τη διερεύνηση αναγκών εκπαίδευσης και την αξιολόγηση προγραμμάτων κατάρτισης.

Μάγος, Κώστας
Ο Κώστας Μάγος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και ζει στο Βόλο. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δάσκαλος σε δημόσια δημοτικά σχολεία. Από το 2007 είναι λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου διδάσκει και ερευνά ζητήματα σχετικά με τη διαπολιτισμική διάσταση της εκπαίδευσης.

Η Ήρα Παπαγεωργίου σπούδασε Γλωσσολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Συνέχισε με σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και την Κοινοτική Ανάπτυξη και εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα την εκπαίδευση ενήλικων μεταναστών, συνδυάζοντας τις παραπάνω επιστήμες. Έχει διδάξει τόσο στην τυπική όσο και στη μη τυπική εκπαίδευση στα πεδία του γλωσσικού γραμματισμού, των δεξιοτήτων μελέτης και της εκπαίδευσης ενηλίκων. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με τα ζητήματα της πολιτειότητας, της διαπολιτισμικότητας και του ρόλου των εκπαιδευτών ενηλίκων. Επίσης, είναι καθηγήτρια σύμβουλος της Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και επιστημονική συνεργάτιδα στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Η Άννα Τσιμπουκλή PhD είναι διδάκτωρ του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου από το 1995, Υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων από το 1992 με κύρια αρμοδιότητα την ανάπτυξη, εφαρμoγή και αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, και ανήκει στο Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου από το 1997. Το 2002 ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική της έρευνα στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με κύριο αντικείμενο την εκπαίδευση επαγγελματιών στην αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης. Έχει εκπαιδεύσει επαγγελματίες σε Ελλάδα και Κύπρο και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Είναι επίσης Αναπληρώτρια Διευθύντρια Έκδοσης του Επιστημονικού Περιοδικού "Εξαρτήσεις", μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Εκδοτών Περιοδικών σε θέματα εξαρτήσεων (www.isaje.com), μέλος της Ένωσης Βρετανών Ψυχολόγων, ιδρυτικό μέλος του ελληνικού τμήματος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Επαγγελματιών στην Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων ITACA, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Συμβουλίου Αμοιβαίας Πιστοποίησης Συμβουλών Τοξικοεξάρτησης και Πρόληψης για τη χρήση αλκοόλ και άλλων ουσιών (www.icrcaoda.com) και ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής ΄Ενωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.