Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κλινική διατροφή

Κλινική διατροφή
Κοινή συνείδηση έχει γίνει πλέον το γεγονός ότι η διατροφή αποτελεί βασικό παράγοντα υγείας, καθώς επηρεάζει όλα τα συστήματα και λειτουργίες του οργανισμού, ενώ συμμετέχει στην εκδήλωση και εξέλιξη πολλών παθήσεων. Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η διατροφή σε κλινικές καταστάσεις, όπου εμφανίζεται ή έχει ήδη εγκατασταθεί μια απειλή για την υγεία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ειδική εκπαίδευση και η έγκυρη ενημέρωση αποδεικνύονται ζωτικής σημασίας για τον ασθενή και τον ιατρό που θα του συμπαρασταθεί. Στο σημείο αυτό στοχεύει το νέο βιβλίο του καθηγητού κ. Ν. Κατσιλάμπρου και των συνεργατών του, με τίτλο "Κλινική Διατροφή", που κυκλοφορεί από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ.
Ο καθηγητής κ. Ν. Κατσιλάμπρος εισήγαγε το μάθημα της Κλινικής Διατροφής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996, έχει συνεπώς μακρόχρονη διδακτική εμπειρία. Για την παρούσα δεύτερη έκδοση συγκέντρωσε πολυάριθμους ακαδημαϊκούς και κλινικούς εμπειρογνώμονες στα επιμέρους πεδία, εξασφαλίζοντας έτσι την απαραίτητη εγκυρότητα και την πλέον πρόσφατη ενημέρωση της ύλης.
Πραγματικά πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επιμελημένο σύγγραμμα, που εξετάζει διεξοδικά το αντικείμενο, περικλείοντας τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις, ανακαλύψεις και παρατηρήσεις στο χώρο της κλινικής διατροφής. Στα κεφάλαιά του παρουσιάζονται τα βασικά στοιχεία περί τροφίμων και διατροφής, οι ανθρωπομετρικές παράμετροι και οι ενεργειακές ανάγκες, όπως και βασικές γνώσεις περί ομάδων τροφίμων, συστατικών και ιχνοστοιχείων, αλλά και κατάρτισης διαιτολογίου, διατροφικής πολιτικής και μεσογειακής διατροφής. Εξετάζεται αναλυτικά η διατροφή σε διάφορες κοινές παθήσεις και καταστάσεις, όπως η παχυσαρκία, η τρίτη ηλικία, ο διαβήτης, η αθηρωματική νόσος και άλλες καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες κ.ά. Ειδική αναφορά γίνεται στη διατροφή του βρέφους, του παιδιού, όπως και κατά την κύηση και γαλουχία, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει το ενδιαφέρον θέμα της παρεντερικής διατροφής. Το κύριο μέρος ολοκληρώνεται με σειρά αναφορών σε ζητήματα διατροφής που εμφανίστηκαν σχετικά πρόσφατα, όπως τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, οι διάφορες κατηγορίες "λειτουργικών" τροφίμων, αλλά και στην αναδυόμενη οντότητα της διατροφογενετικής. Την ύλη συμπληρώνουν έξι παραρτήματα με χρήσιμες πληροφορίες και πίνακες.
Σύγχρονο και τεκμηριωμένο, το βιβλίο καλύπτει με επάρκεια τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών στο μάθημα της κλινικής διατροφής, αλλά προσφέρεται ιδιαίτερα και για την ενημέρωση κλινικών ιατρών, επαγγελματιών της υγείας καθώς και για το ευρύτερο κοινό.

24χ17 εκ., 336 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 641.3 (Διατροφή)
ISBN: 978-960-452-075-6
ISBN (10ψήφιο): 960-452-075-Χ
Βάρος: 0.765 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
40.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.11
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νικόλαος Δ. Κατσιλάμπρος είναι καθηγητής παθολογίας και διευθυντής Α΄ Προπαιδευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.