Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Λεξικό σανσκριτικής - αγγλικής - ελληνικής
Συγγραφέας:   Δημήτρης Γαλανός


Λεξικό σανσκριτικής - αγγλικής - ελληνικής
Η δομή του παρόντος λεξικού έχει ως εξής: Σανσκριτικά - Γένος - Λατινική μεταγραφή - Αγγλική μετάφραση - Ελληνική μετάφραση. Στις 394 σελίδες του θα βρείτε πλήθος σανσνκριτικών λημμάτων· εντυπωσιακή είναι η καλλιγραφία της σανσκριτικής γραφής και οι πολλές συνώνυμες λέξεις στα ελληνικά και στα αγγλικά που χρησιμοποιούνται για την ερμηνεία της σανσκριτικής γλώσσας. Τα ελληνικά και τα αγγλικά αποδίδονται ακριβώς όπως έχουν στο χειρόγραφο.
Εξέχουσα προσωπικότητα των γραμμάτων και φορέας της ελληνικής και ινδικής πνευματικής κληρονομιάς, ο Δημήτριος Γαλανός (1760-1833) προσέφερε πολλά στη γνώση μας για τις φιλολογικές, φιλοσοφικές και θρησκευτικές παραδόσεις της Ινδίας. Με τη λεξικογραφική αυτή έκδοση του έργου του, τιμάται ως ο πρώτος Έλληνας ινδολόγος και ως ευεργέτης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ύστερα από εξαετή διαμονή στην Καλκούτα ως διδάσκαλος ελληνικής στην εκεί ελληνική κοινότητα, ο Γαλανός εγκαταστάθηκε στο Βαρανάσι από το 1793, όπου επί 40 συνεχή χρόνια ασχολήθηκε διεξοδικώς με τα αρχαία ινδικά κείμενα, μεταφράζοντας πολύτιμα έργα στην ελληνική. Εκτός του παρόντος, ο Γαλανός συνέταξε και ένα ογκώδες "Περσο-Ινδικο-Ελληνικό" λεξικό με πολλές σανσκριτικές αναφορές, το οποίο επίσης βρίσκεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη, περιμένοντας την έκδοσή του.


Σημείωση: Προλογικά κείμενα: Βασίλης Βιτσαξής, πρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Συνδέσμου, Siegfried Schulz, καθηγητής στο Catholic University of America, Κάρολος Μητσάκης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

24χ17 εκ., 394 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 413 (Λεξικά, Πολύγλωσσα)
Άλλα πρόσωπα: Γιάννης Μανέττας (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-392-123-3
ISBN (10ψήφιο): 960-392-123-8
Βάρος: 0.872 κιλά
Εκδότης: Κονιδάρης
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
44.63
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

39.72
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.