Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιερά Βασιλική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Σουμελά Πόντου

Ιερά Βασιλική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Σουμελά Πόντου
... Η χαρά ημών είναι ιδιαιτέρα διότι η υμετέρα έκδοσις με θέμα την ιστορικήν Ιεράν Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μονήν Παναγίας Σουμελά Πόντου παρέχει ημίν την ευκαιρίαν να αποτίσωμεν, δια του παρόντος προλογικού σημειώματος χρέος ευχαριστίας και τιμής εις την στοργικήν Μητέρα ημών και άμχον Έφορον πάντων των εκ Πόντου καταγομένων αγαπητών τέκνων της Μητρός Εκκλησίας Υπεραγίαν Θεοτόκον την Σουμελιώτισσαν.
Η Παναγία του Σουμελά αποτέλεσε και αποτελεί ανά τους αιώνας το κέντρον αναφοράς των όπου γης Ποντίων, ενθυμουμένων μετά βαθυτάτης νοσταλγίας και συγκινήσεως πάντοτε το μέγα τούτου Θεομητορικόν Προσκύνημα, το οποίον επί αιώνας κατήρδευσε πνευματικώς αυτούς και τους εκράτησε στερεούς και αμετακίνητους εις τα αρχάς της Ορθοδόξου ημών πίστεως.
Δεν είναι δυνατόν, αναγινώσκων τις τας σελίδας της επιτυχούς τούτης εκδόσεως, να μη θαυμάσει την από αιώνων πρόνοιαν και στοργήν της Θεομήτορος, η Οποία, δια της Θαυματουργού ταύτης Εικόνος και του εν Πόντω κατοικητηρίυ Της, διεμόρφωσεν ένα ολόκληρον πολιτισμόν με κέντρον την Ορθοδοξίαν.
... Εκ καρδίας ευχόμεθα ίνα η Παναγία Σουμελιώτισσα αμείψη πλουσιοδώρως την συγγραφέα του παρόντος βιβλίου, η δε ακαταίσχυντος σκέπη και μητρική προστασία αυτής είησαν μετά πάντων των εις την Μονήν ευλαβώς προστρεχόντων πολυπληθών προσκυνητών και των απανταχού εκ Πόντου πιστών τέκνων Της.

(από το προλογικό σημείωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου)

35χ25 εκ., 480 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 726.709 (Μοναστήρια - Ιστορία )
ISBN: 978-960-93-1590-6
ISBN (10ψήφιο): 960-93-1590-9
Βάρος: 3.231 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
74.55
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

67.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.