Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γεωτεχνικές κατασκευές
(Ανάλυση των αρχών σχεδιασμού και κατασκευής)
Συγγραφέας:   Σπύρος Δ. Κωστόπουλος


Γεωτεχνικές κατασκευές
Το βιβλίο φιλοδοξεί να είναι ένα πρακτικό βιβλίο για τους συναδέλφους που ενασχολούνται με την γεωτεχνική μηχανική, να είναι όμως παράλληλα και ένα συνθετικό θεωρητικό κείμενο για τους νεώτερους ή τους μελλοντικούς επιστήμονες. Απευθύνεται σε κάθε μηχανικό που δεν θέλει να επαφίεται στις βεβαιότητες, αλλά αναζητά υπεύθυνα τον έλλογο προβληματισμό στην υλοποίηση (σχεδιασμό και κατασκευή ) μιας γεωτεχνικής κατασκευής, δηλαδή κάθε έργου του πολιτικού μηχανικού του οποίου ή επίδραση στο περιβάλλον συναρτάται ουσιαστικά με τις ιδιότητες της γεωμάζας με την οποία βρίσκεται σε μερική ή ολική επαφή ή δομείται από αυτήν .

Η προσέγγιση που επιχειρείται εδώ είναι μακροσκοπική, είναι όμως συγχρόνως κατ΄ εφαρμογήν αναλυτική, αλλά και εμπειρική, και αναφέρεται σε στατικές εξαιτίσεις. Κύρια προσπάθεια στην όλη σύνθεση του βιβλίου απετέλεσε ή κριτική ανάπτυξη των βασικών αρχών και μεθόδων της Γεωτεχνικής Μηχανικής, ανάπτυξη που αντιτίθεται στην στεγνή παράθεση αναλυτικών σχέσεων, η κατά το δυνατόν αποφυγή χρήσης μη-αναγκαίων μαθηματικών προσεγγίσεων, όσο και η αναφορά σε 50 περίπου πραγματικές γεωτεχνικές κατασκευές που σχεδιάσθηκαν, κατασκευάσθηκαν και αξιολογήθηκαν.

Αναγνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα που παρέχει ή εικονογράφηση, περιλαμβάνεται στο κείμενο σημαντικός αριθμός σχεδίων, άλλων πρωτότυπων και άλλων προερχόμενων από την διεθνή βιβλιογραφία, καθώς και πάμπολλα πρακτικά παραδείγματα μέσα από τα οποία συστηματοποιείται η διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων, ιδίως κατά τον Ευρωκώδικα EC7.

Ο πρώτος τόμος αναφέρεται στους δύο πρώτους ρόλους της γεωμάζας και περιλαμβάνει τις αρχές σχεδιασμού και κατασκευής των θεμελιώσεων (αβαθών, βαθειών και ειδικών )καθώς και των αντιστηρίξεων (τοίχων βαρύτητας, διαφραγμάτων ).

Ο δεύτερος τόμος περιλαμβάνει την ανάλυση του ρόλου της γεωμάζας ως υλικού κατασκευής "χωμάτινων έργων" καθώς και τις σύγχρονες τεχνολογίες που επηρεάζουν την δομή της γεωμάζας και βελτιώνουν τις εγγενείς γεωτεχνικές της ιδιότητες.

24χ17 εκ., 662 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 2
Ταξινόμιση DDC: 631.4 (Εδαφομηχανική)
ISBN: 978-960-411-563-1
ISBN (10ψήφιο): 960-411-563-4
Βάρος: 1.067 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
53.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

41.34
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σπύρος Κωστόπουλος γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Έκανε τις προ-πανεπιστημιακές του σπουδές στο Κολλέγιο Αθηνών. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ (1971) και Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός (DrScTech) του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου Λωζάννης Ελβετίας (1981). Έχει μακράν εμπειρία ως μελετητής και σύμβουλος Γεωτεχνικός Μηχανικός στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριότητα στην οποία ενέχεται μέχρι σήμερα. Από το 1996 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου διδάσκει εδαφομηχανική και γεωτεχνικές κατασκευές. Έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια, ευρωπαϊκά και ελληνικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες Γεωτεχνικής Μηχανικής, σε μερικά από τα οποία ήταν μέλος της οργανωτικής ή/ και επιστημονικής επιτροπής. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 60 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάλυση της γεωτεχνικής συμπεριφοράς μαλακών βράχων, την πειραματική διερεύνηση των αντιστηρίξεων και την διίχνευση της γεωμάζας και των γεωτεχνικών κατασκευών. Είναι μέλος πολλών διεθνών και ελληνικών επιστημονικών επαγγελματικών εταιρειών και επιτροπών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.