Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στατική
(Τεχνική μηχανική)

Στατική
[...] Κύριος στόχος του βιβλίου είναι η κατανόηση των βασικών αρχών της Μηχανικής των απαραμόρφωτων στερεών και εστιάζεται στην κατανόηση της έννοιας της στατικής ισορροπίας δυνάμεων και ροπών στις δύο και τρεις διαστάσεις. Για τον σκοπό αυτό εξετάζονται απλές κατασκευές, όπως δικτυώματα, δοκοί, πλαίσια και εύκαμπτοι φορείς. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο έργο το οποίο παρουσιάζει τις βασικές εισαγωγικές αρχές της Μηχανικής με τρόπο τέτοιο ώστε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για τους φοιτητές και σπουδαστές των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

Σκοπός του βιβλίου είναι κατά κύριο λόγο η εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών των φοιτητών και των σπουδαστών διαφόρων ειδικοτήτων μηχανικών και τεχνολόγων μηχανικών των οποίων το αντικείμενο σχετίζεται με το περιεχόμενό του, αλλά και η κάλυψη των αναγκών κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται για τα θέματα που πραγματεύεται το παρόν σύγγραμμα. Επίσης, πρέπει να τονισθεί ότι με το βιβλίο αυτό δίνονται οι βασικές γνώσεις για την παρακολούθηση πιο προχωρημένων μαθημάτων της Μηχανικής, όπως η Δυναμική, η Μηχανική των Υλικών, η Μηχανική των Ρευστών, κ.α. [...]

(Γιάννης Τσομπανάκης, από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης)


Σημείωση: Με τη συνεργασία του George H. Staab από το Ohio State University. Πρόλογος ελληνικής έκδοσης: Γιάννης Τσομπανάκης.

25χ18 εκ., 998 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 620.103 (Μηχανική, Στατική), 620.07 (Μηχανική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη))
Άλλα πρόσωπα: Γιάννης Τσομπανάκης (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-418-239-8
ISBN (10ψήφιο): 960-418-239-0
Βάρος: 2.099 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
95.96
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

86.36
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.