Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δικανική εφαρμογή ιδιωτικού δικαίου
(Ορθή κατάστρωση του δικανικού συλλογισμού: Δόμηση αληθούς δικανικής κρίσης: Νομική συμπαράσταση (προς τους υποψήφιους δικαστές πολιτικής και ποινικής κατεύθυνσης στα μαθήματα αστικού, εμπορικού και αστικού δικονομικού δικαίου))

Δικανική εφαρμογή ιδιωτικού δικαίου
Σκοπό μου είχα να μην χωρίσω το δεύτερο μέρος της δουλειάς μου σε δύο τεύχη ή αλλιώς σε δυο ημίτομους, όμως η αδάμαστη ύλη και ο όγκος του βιβλίου τελικά επέβαλαν να γίνει ο χωρισμός αυτός. Έτσι δίδεται στην δημοσιότητα το τρίτο τεύχος του συνολικού έργου ή αλλιώς το πρώτο τεύχος του δεύτερου τόμου, με το περιεχόμενο του οποίου ολοκληρώνεται, όλη η ύλη, η οποία αποτέλεσε το θεωρητικό υπόβαθρο των ασκήσεων στις γραπτές εισαγωγικές εξετάσεις της Εθνικής Σχολής Δικαστών από της ιδρύσεως της μέχρι σήμερα και την πηγή των προφορικών εξετάσεων της ίδιας Σχολής.

Με το τέταρτο τεύχος του έργου ή αλλιώς το δεύτερο τεύχος του δεύτερου τόμου, δίδονται στην δημοσιότητα όλες οι λύσεις όλων των γραπτών ασκήσεων της Σχολής, το οποίο θα κυκλοφορήσει το έτος 2009 και πάντως πριν από τις γραπτές εξετάσεις του Ιουνίου του 2009. Ταυτόχρονα με την δημοσίευση του τεύχους των ασκήσεων ή με μικρή διαφορά χρόνου θα δοθεί στην δημοσιότητα το συμπλήρωμα, το οποίο θα περιέχει, λεπτομερές και επεξηγηματικό ευρετήριο όλης της ύλης, περίληψη από κάθε λύση των ασκήσεων με επισημάνσεις, καθώς και διόρθωση ημαρτημένων όλου του έργου.

Στο συμπλήρωμα θα γίνει και μια μικρή αναφορά στις τροποποιήσεις του πτωχευτικού δικαίου καθώς και σε αποφάσεις Αρείου Πάγου που επηρέασαν αποφασιστικά το νομολογιακό δίκαιο. Χαρακτηριστική είναι η καινοτομία που εισάγει η υπαριθμό 14/2007 Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σχετικά με την ικανότητα του δικολογείν της Κοινοπραξίας. Γίνεται του λοιπού η Κοινοπραξία φορέας και της έννομης σχέσης (συνέπειας) της δίκης και όχι μόνο της διαδικασίας, όπως ίσχυε πριν από την απόφαση αυτή. [...]

(αντί προλόγου)


Σημείωση: Τόμος Β΄, ημίτομος Α΄.

25χ18 εκ., 1017 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός τόμου: 2
Ταξινόμιση DDC: 346 (Ιδιωτικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-88662-8-7
ISBN (10ψήφιο): 960-88662-8-6
Βάρος: 2.002 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
85.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

76.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.