Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η οικονομία και η απασχόληση στις 13 ελληνικές περιφέρειες και περιφερειακή πολιτική
Συγγραφέας:   Θόδωρος Κ. Κατσανέβας


Η οικονομία και η απασχόληση στις 13 ελληνικές περιφέρειες και περιφερειακή πολιτική
Η κύρια θεματολογία του βιβλίου περιέχει σύγχρονα στοιχεία και περιεκτικές αναλύσεις για τη διάρθρωση της οικονομίας, της απασχόλησης και τις προοπτικές της αγοράς εργασίας στις δεκατρείς ελληνικές περιφέρειες. Πρόκειται για μια συνεκτική, ομοιογενή, εύληπτη επιστημονική προσέγγιση για τα δεδομένα της οικονομίας και της απασχόλησης των ελληνικών περιφερειών, ένα χρήσιμο βοήθημα για όσους αναζητούν παρόμοια συγκρίσιμα δεδομένα που συνθέτουν την ουσία και απορρίπτουν το περιττό και διαφορετικό.

Η έλλειψη ενός τέτοιου επιστημονικού συγγράμματος, παρ΄ όλη την ύπαρξη σημαντικών ελλήνων επιστημόνων που έχουν προάγει σε βάθος τον κλάδο, η παρότρυνση ορισμένων από τους καλούς αυτούς συναδέλφους για τη συγγραφή του και η ανάληψη του μαθήματος της περιφερειακής οικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς από το βασικό συγγραφέα του παρόντος, οδήγησαν τελικά στην έκδοσή του.

Στο βιβλίο γίνονται εισαγωγικές παρατηρήσεις για την επιστήμη της περιφερειακής οικονομικής και αναλύεται η χωροταξική και διοικητική διάρθρωση των 13 περιφερειών, με ειδικότερη αναφορά στο ζήτημα των περιφερειακών ανισοτήτων. Και το μεγαλύτερο μέρος του, όπως προαναφέρθηκε, επικεντρώνεται στη συγκριτική παρουσίαση και ανάλυση της οικονομίας και της απασχόλησης στις ελληνικές περιφέρειες. Τέλος, γίνονται σημαντικές επισημάνσεις για γενικότερα θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς και σύγχρονες, σαφείς και περιεκτικές αναλύσεις για την περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σημείωση: Με τη συνεργασία της Όλγας Παπαδάκη και της Κατερίνας Θεοδώρου.

24χ17 εκ., 170 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.9 (Περιφερειακός προγραμματισμός), 331.495 (Εργασία και εργαζόμενοι - Ελλάς), 330.495 (Οικονομία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-351-804-4
ISBN (10ψήφιο): 960-351-804-2
Βάρος: 0.299 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
19.27
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.34
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Θόδωρος Κατσανέβας είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας της Αθήνας από το 1989. Διετέλεσε διοικητής του ΟΑΕΔ (1981-1985) και του ΙΚΑ (1985-1987), μέλος του Ε.Γ. (1987-1988) και της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Έχει διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D) από το London School of Economics, M.A. από το Πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας στις εργασιακές σχέσεις και πτυχίο της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς. Πάνω από είκοσι πέντε βιβλία και μελέτες στον τομέα της οικονομίας, της εργασίας και του επαγγελματικού προσανατολισμού έχουν εκδοθεί από το ΚΕΠΕ, το ΕΚΚΕ και διάφορους εκδοτικούς οίκους. Έχει γράψει επιστημονικά άρθρα σε έγκυρα ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ εκατοντάδες άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.