Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το εμπόριο της Σμύρνης τον 18ο αιώνα (1700-1820)
Συγγραφέας:   Έλενα Φραγκάκη - Syrett


Offer
Το έργο αυτό ασχολείται με τη φύση και την οργάνωση των εμπορικών και εμπορο-πιστωτικών σχέσεων της Σμύρνης με τη Δυτική Ευρώπη, από το 1700 μέχρι το 1820. Αναλύει τις οικονομικές δραστηριότητες των δυτικοευρωπαϊκών εμπορικών κοινοτήτων, και ειδικότερα της γαλλικής, της βρετανικής και της ολλανδικής. Εξετάζει επίσης την οικονομική δραστηριότητα των οθωμανών εμπόρων - Αρμενίων, Ελλήνων, Εβραίων και, σε μικρότερο βαθμό, Τούρκων. Πέρα από την σημασία του για την οικονομική ιστορία της περιοχής σε μια εποχή σημαντικής επέκτασης της παγκόσμιας οικονομίας, το βιβλίο είναι και μια μονογραφία της Σμύρνης, που ανασυνθέτει για τον αναγνώστη το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον ενός μεγάλου διεθνούς λιμανιού. Παρουσιάζει έτσι ενδιαφέρον για την ευρύτερη κοινότητα των επιστημόνων που μελετούν τον πολιτισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Εγγύς Ανατολής.

"Όλοι οι μελετητές της οικονομικής ιστορίας, όχι μόνο της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας αλλά και του ευρύτερου κόσμου του Αιγαίου και της Εγγύς Ανατολής, οφείλουν πολλά στην καθηγήτρια Έλενα Φραγκάκη-Syrett, στην ακρίβεια της έρευνάς της, στον εντυπωσιακό όγκο των πηγών που έχει ερευνήσει και το λεπτολόγο τρόπο παρουσίασης των ευρημάτων της τα οποία συναντούμε στην παρούσα μελέτη.
Πέρα από την προφανή σημασία του για την οικονομική ιστορία της περιοχής, το βιβλίο αυτό είναι και μια μονογραφία της πόλης της Σμύρνης με την ευρύτερη έννοια. Με την εξαντλητική έρευνα της διαθέσιμης φιλολογίας -που περιλαμβάνει πολλές αρχειακές πηγές τις οποίες δεν έχουν ως τώρα συμβουλευτεί οι ερευνητές- η συγγραφέας επιχειρεί να ανασυστήσει για τον αναγνώστη της το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις της Εγγύς Ανατολής. Πρόκειται, ωστόσο, για ένα βιβλίο που ασχολείται όχι μόνο με τεχνικές όψεις της οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά παρουσιάζει ενδιαφέρον και για την ευρύτερη κοινότητα των επιστημόνων που μελετούν τον πολιτισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Εγγύς Ανατολής."

(Πασχάλης Κιτρομηλίδης, από τα προλεγόμενα της αγγλικής έκδοσης του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών)

24χ17 εκ., 473 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 956.016 (Οθωμανική Αυτοκρατορία ), 938.721 (Σμύρνη - Ιστορία), 380.109 (Εμπόριο - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: Σωκράτης Δ. Πετμεζάς (Υπεύθυνος Σειράς) , Κώστας Π. Κωστής (Υπεύθυνος Σειράς) , Μαρίνος Σαρηγιάννης (Επιμελητής) , Δημήτρης Ν. Σωτηρόπουλος (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-221-474-9
ISBN (10ψήφιο): 960-221-474-0
Βάρος: 1.017 κιλά
Εκδότης: Αλεξάνδρεια
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
35.15
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.61
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Από το 1985, καθηγήτρια Ιστορίας στο Queens College του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Κάτοχος, το 1984, ενός PHD οικονομικής ιστορίας του King΄s College (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου). Συγγραφέας πολλών έργων: "The Commerce of Smyrna in the Eighteenth Century, 1700-1820", Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, Αθήνα, 1992 (μεταφρασμένο στα τουρκικά, σε μια τροποποιημένη μορφή: 18. "Yuzyilda Izmir΄de Ticaret (1700-1820)", Σμύρνη, "Izmir Buyuksehir Beldiyesi", Kultur Yayini, 2006)· "Οι Χιώτες έμποροι στις διεθνείς συναλλαγές" (1750-1850), έκδοση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, Αθήνα, 1995 και του "Trade and Money. The Ottoman Economy in the Eighteenth and Early Nineteenth Centuries", Κωνσταντινούπολη, Isis Press, 2007. Εξάλλου, είναι συγγραφέας πληθώρας άρθρων σχετικών με το εμπόριο της Σμύρνης από τον 18ο ως τις αρχές του 20ού αιώνα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.