Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τάξεις και στρώματα στις σύγχρονες κοινωνίες
(Ερμηνευτικές προσεγγίσεις και ειδικές αναφορές)
Συγγραφέας:   Ανδρέας Μοσχονάς


Offer
Η εργασία αυτή αποτελείται από δύο βιβλία και έχει στόχο να καλύψει σημαντικά κενά στον χώρο της ελληνικής κοινωνιολογικής βιβλιογραφίας στο γνωστικό αντικείμενο των θεωριών ταξικής ανάλυσης. Το πρώτο βιβλίο παρουσιάζει και αναλύει δύο ερμηνευτικές προσεγγίσεις, τις βεμπεριανές και τις μαρξιστικές. Στις μεν βεμπεριανές ερμηνείες παρουσιάζεται η βεμπερική παράδοση και αναλύονται βασικές θεωρίες για τη συστηματική ενσωμάτωση, την κοινωνική ενσωμάτωση και την κοινωνική κινητικότητα. Στις δε μαρξιστικές ερμηνείες η παρουσίαση της μαρξικής παράδοσης ακολουθείται από την ανάλυση βασικών θεωριών για τον οικονομικό, το δομικό και τον ιστορικό προσδιορισμό των κοινωνικών τάξεων.

Η κατανόηση του περιεχομένου αυτών των προσεγγίσεων, καθώς και η αναγνώριση των ορίων τους αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την αξιολόγηση της ίδιας της χρηστικότητάς τους στην ανάλυση συγκεκριμένων εμπειρικών θεμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης όπως τα αγροτικά στρώματα, τα παραδοσιακά μικροαστικά στρώματα, η αστική τάξη, η εργατική τάξη, η σχέση τάξης και φύλου, η ταξική θέση των διανοουμένων, τα νέα μεσαία στρώματα, η επίδραση των νέων τεχνολογιών στην ταξική διάρθρωση, καθώς και η σχέση μεταμοντερνισμού και κοινωνικής θεωρίας σε ό,τι αφορά τη διάσταση των κοινωνικών τάξεων.

21χ14 εκ., 391 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 301 (Κοινωνιολογία), 305.5 (Κοινωνικές τάξεις)
ISBN: 978-960-210-476-7
ISBN (10ψήφιο): 960-210-476-7
Βάρος: 0.478 κιλά
Εκδότης: Οδυσσέας
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
26.63
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.97
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ανδρέας Μοσχονάς είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monet στην Πολιτική Κοινωνιολογία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Είναι επίσης Διευθυντής του διατμηματικού Εργαστηρίου της Σχολής για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monet του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύεται στο γνωστικό αντικείμενο της Πολιτικής Κοινωνιολογίας με έμφαση στις ταξικές αναλύσεις και στην ευρωπαϊκή ενοποίηση. Στις δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται σειρά άρθρων και τα εξής βιβλία: "Παραδοσιακά Μικροαστικά Στρώματα. Η Περίπτωση της Ελλάδας" (Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών, 1986), "Ταξική Πάλη στην Ελλάδα και ΕΟΚ, τ. α΄: Ένταξη και Κοινωνικά Συμφέροντα" (Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών, 1990), "The Impact of European Integration: Political, Sociological, and Economic Changes" (συν-επιμελητής, Praeger, 1996), "Education and Training in the European Union" (Ashgate, 1998), "Τάξεις και Στρώματα στις Σύγχρονες Κοινωνίες" (Οδυσσέας, 1998) και "Ευρωπαϊκή Ένωση: Επίκαιροι Προβληματισμοί" (επιμ., Εξάντας, 2000).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.