Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συσκευασία τροφίμων
Συγγραφέας:   Σπυρίδων Ε. Παπαδάκης


Συσκευασία τροφίμων
[...] Στη Συσκευασία Τροφίμων συνδυάζονται η τέχνη και η επιστήμη, και με τις δυο να είναι εξ ίσου σημαντικές για την ανάπτυξη αποτελεσματικών και εμπορικά επιτυχημένων συσκευασιών. Συχνά όμως, συσκευασίες τροφίμων αναπτύσσονται κυρίως με εμπειρικές μεθόδους που βασίζονται αποκλειστικά στην τέχνη της συσκευασίας και τελικά οδηγούν σε χαμηλής ποιότητας προϊόντα. Στο βιβλίο αυτό γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν εξισορροπημένα τόσο η τεχνολογία όσο και η επιστήμη της συσκευασίας ώστε να εφοδιαστεί ο σπουδαστής με τις αναγκαίες γνώσεις, δεξιότητες και εργαλεία και να καταστεί ικανός να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά προβλήματα σχετικά με τη συσκευασία των τροφίμων.
Το παρόν βιβλίο αποτελεί προϊόν της υπερδεκαπενταετούς εμπειρίας του συγγραφέα στη διδασκαλία του θεωρητικού και εργαστηριακού μέρους του μαθήματος "Συσκευασία τροφίμων" του Ζ΄ εξαμήνου του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Βασίστηκε στις σημειώσεις του μαθήματος οι οποίες αναθεωρήθηκαν τρεις φορές με βάση τις παρατηρήσεις των σπουδαστών και εμπλουτίστηκαν ώστε να περιγράφουν τις νεώτερες εξελίξεις στον τομέα.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σ΄ όσους σπουδάζουν την Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, και οι οποίοι επιθυμούν μια πολύπλευρη παρουσίαση και ανάπτυξη των επιστημονικών αρχών και τεχνικών πλευρών της συσκευασίας των τροφίμων. Μπορεί επίσης να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο σε στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων και σε όσους θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση των πτυχών της τεχνολογίας της συσκευασίας που σχετίζονται με την επεξεργασία, συντήρηση, διανομή και μάρκετινγκ συγκεκριμένων τροφίμων. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

25χ18 εκ., 510 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 664 (Τροφή - Τεχνολογία), 688.8 (Συσκευασία), 641.61 (Τροφή και ποτά - Συντήρηση)
ISBN: 978-960-418-226-8
ISBN (10ψήφιο): 960-418-226-9
Βάρος: 1.214 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
No book left
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.