Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οδηγός μεταπτυχιακών σπουδών στις εγκληματολογικές επιστήμες
(Επιλογές από την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία)

Οδηγός μεταπτυχιακών σπουδών στις εγκληματολογικές επιστήμες
Με τον παρόντα Οδηγό σπουδών μεταπτυχιακών προγραμμάτων στις εγκληματολογικές επιστήμες που κατήρτισαν με περισσή επιμέλεια και επιστημοσύνη συνεργάτες του Εργαστηρίου Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών, ούτε οι φοιτητές αλλά ούτε και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι θα βρίσκονται πλέον στη δύσκολη θέση να ανακαλύψουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που προσφέρουν μια συγκεκριμένη εξειδίκευση στο πλαίσιο του εγκληματολογικού γνωστικού αντικειμένου σε μια δεδομένη χώρα ή πόλη.
Ο Οδηγός αυτός έχει μια σειρά από επιπρόσθετα πλεονεκτήματα που αξίζει να τονιστούν. Δεν είναι μόνο αναλυτικά περιγραφικός και ενημερωμένος έως και το ακαδημαϊκό έτος 2008 - 2009. Περιέχει και υλικό το οποίο έχει επιλεγεί με συγκεκριμένα, ομοιόμορφα κριτήρια. Γίνονται δε σε αυτό αξιολογήσεις προγραμμάτων βάσει αναγνωρισμένων διεθνών εκτιμητικών μελετών. Επιπλέον αναφέρεται, όπου υφίσταται, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning) καθώς και η ενδεχόμενη, σε ορισμένα προγράμματα, μη αναγνώριση του σχετικού τίτλου. Ακόμη δεν παραλείπονται και οι αναφορές σε διευκολύνσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες. Από την άλλη πλευρά, το κρίσιμο ζήτημα των διδάκτρων, τα οποία βαρύνουν σε μεταπτυχιακό επίπεδο όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε άλλα κράτη, όπως η Μεγάλη Βρετανία περισσότερο, και σε άλλα, όπως η Γαλλία και Γερμανία λιγότερο έως καθόλου, δεν παροράται. Εξάλλου, επισημαίνονται οι πηγές οικονομικής ενίσχυσης (δάνεια, υποτροφίες) και οι οικονομικές ελαφρύνσεις (μειωμένα εισιτήρια για φοιτητές σε μέσα μαζικής μεταφοράς, μουσεία κλπ.).

616 σελίδες
Ονομασία σειράς: Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 364 (Εγκληματολογία), 370.074 (Εκπαίδευση - Οδηγοί)
Άλλα πρόσωπα: Νέστωρ Ε. Κουράκης (Υπεύθυνος Σειράς) , Καλλιόπη Δ. Σπινέλλη (Υπεύθυνος Σειράς) , Πάρη Ζαγούρα (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-15-2313-2
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2313-8
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
48.92
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

43.54
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.