Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Λόγος και κίνηση
(Συζητήσεις για τον λόγο στο Αιγινήτειο)

Λόγος και κίνηση
Η κίνηση σαν καθαυτό λόγος (νοηματική γλώσσα), η κίνηση σαν έκφραση γενικότερα (χορός) , η ανθρώπινη γλώσσα και η σχέση της με τη χειρονομία σε επίπεδο νεροφυσιολογίας, αλλά και σαν εξέλιξη της χειρονομίας σε φυλογενετικό επίπεδο, η δεξιοχειρία και η αριστεροχειρία, η αντίληψη της κίνησης, η παθολογία του λόγου (αφασία) και ο λόγος όταν η κίνηση είναι παθολογική (παρκινσονισμός): τα όρια γίνονται ασαφή. Αυτό το θέμα πραγματεύονται οι Συζητήσεις για τον Λόγο του 2008-2009, "Λόγος και κίνηση".

Σημείωση: Συνέκδοση: Νευρολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Ομάδα Νευροψυχολογίας - Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Χορηγός: Boehringer Ingelheim.

24χ17 εκ., 189 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Συνάψεις· ΙΙ
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 612.82 (Νευροφυσιολογία), 616.89 (Νευροψυχολογία)
Άλλα πρόσωπα: Κώστας Πόταγας (Επιμελητής) , Ιωάννης Ευδοκιμίδης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-6723-11-7
ISBN (10ψήφιο): 960-6723-11-9
Βάρος: 0.427 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο J.-F. Demonet είναι νευρολόγος και νευροψυχολόγος, διευθυντής ερευνών του Ιδρύματος Ιατρικών Ερευνών της Γαλλίας (INSERM U825) και το επιστημονικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πεδίο της νευροφυσιολγίας του λόγου και των μηχανισμών της αποκατάστασής του σε παθολογικές καταστάσεις.

Ο Luciano Fadiga είναι καθηγητής φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φερράρα της Ιταλίας.

Ο Marc Jeannerod είναι ομότιμος καθηγητής φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο CIaude Bemard-Lyon-I. Διηύθυνε για πολλά χρόνια στο INSERAM την έρευνα του ελέγχου της κίνησης και των διαντιδράσεων μεταξύ όρασης και δράσης, συμμετέχοντας συνάμα στον ανοιχτό διάλογο μεταξύ νευροβιολόγων, κλινικών, ψυχολόγων και φιλοσόφων. Το 1998 δημιούργησε στο πλαίσιο του CNRS το Institut des Sciences Cognitives. Από το 2002 είναι μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών. Πρόσφατα έργα του είναι: "Η φύση του πνεύματος" ("La nature de Ι΄ esprit") και "Ο ενδόμυχος εγκέφαλος" ("Le Cerνeau intime").

Ο Γ. Δελλατόλας είναι νευρολόγος-ψυχίατρος, ερευνητής του INSERM στο Πανεπιστήμιο Paris V.

Ο Ι. Ευδοκιμίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Βασίλης Κουρμπέτης είναι σύμβουλος ειδικής αγωγής στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε σχολικές μονάδες κωφών στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Πήρε το Master of Education στην Εκπαίδευση Κωφών το 1982 και το Doctor of Education στην Εφαρμοσμένη Ψυχογλωσσολογία και Κώφωση το 1987 από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Έχει αναπτύξει 12 εκπαιδευτικά εργαλεία για την εκπαίδευση και επικοινωνία κωφών και ακουόντων με τη χρήση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας, εκ των οποίων τα 7 ως επιστημονικός υπεύθυνος και τα 5 ως επιστημονικός συνεργάτης.

Ο Θάνος Μπίμπας είναι λέκτορας ΩΡΛ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε ζωγραφική κοντά στον Γιάννη Τσαρούχη και στην ΑΣΚΤ. Δημιουργός ελληνικών κόμικς και εικονογράφος, το 1983 ξενικά την ενασχόλησή του με το σύγχρονο χορό ως performer με τις ομάδες Ανάλια, Μικρό Χορευτικό θέατρο και La Mamma E.T.C. Το 1986 ιδρύει μαζί με την Α. Στελλάτου την Ομάδα Εδάφους. Δημιούργησε μια σειρά εξαιρετικών και πολυβραβευμένων παραστάσεων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.