Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δαίδαλος: Πρόγραμμα άσκησης της δημιουργικής σκέψης στο σχολείο και στην οικογένεια

Δαίδαλος: Πρόγραμμα άσκησης της δημιουργικής σκέψης στο σχολείο και στην οικογένεια
Το βιβλίο "Δαίδαλος: Πρόγραμμα Καλλιέργειας της Δημιουργικής Σκέψης στο Σχολείο και στην Οικογένεια" αναφέρεται στην ικανότητα του μυαλού μας να παράγει πολλές - πολλές εναλλακτικές ιδέες για να βρίσκουμε λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα . Οι ιδέες - λύσεις, μάλιστα, αυτές να είναι νέες, πρωτόγνωρες, πρωτότυπες, ώστε να μην φθάνουμε σε αδιέξοδα.

Περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες που καλύπτουν τα βασικά στοιχεία ενός αναλυτικού προγράμματος για την καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης παιδιών και εφήβων.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τρεις τρόπους:
α) Ως σχολικό εγχειρίδιο για συστηματική άσκηση και αγωγή της δημιουργικής σκέψης, ως χωριστού μαθήματος σε τακτή ώρα του διδακτικού προγράμματος, μέσα στο πλαίσιο του διευρυμένου ωραρίου -ολοήμερου σχολείου.
β) Ως βιβλίο αναφοράς του εκπαιδευτικού για να αντλεί εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κατάλληλες για την καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης, τις οποίες θα εντάσσει στην ύλη των διδασκόμενων σχολικών μαθημάτων.
γ) Ως εξωτερικό βοήθημα του ίδιου του παιδιού για να καλλιεργεί τη δημιουργική του σκέψη στον ελεύθερο χρόνο του, είτε μόνο του, είτε με τους φίλους του, είτε με τους γονείς του.

Η έμφαση δίνεται στην εκμάθηση διαφόρων ειδικών τεχνικών με τις οποίες διευκολυνόμαστε στη δημιουργική παραγωγή ιδεών και στην εφαρμογή τους στην επίλυση πρακτικών προβλημάτων.

Το βιβλίο αφιερώνεται στο "Έτος 2009", το οποίο έχει αναγορευθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως "Έτος Δημιουργικότητας και Καινοτομίας", με την ελπίδα ότι θα συμβάλλει, ώστε η δημιουργικότητα, η πολύτροπη αυτή ανθρώπινη ικανότητα, να παύσει να είναι, και στο δικό μας το σχολείο, το "αποπαίδι της εκπαίδευσης!".

20χ24 εκ., 111 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 153.35 (Δημιουργικότητα), 372.19 (Εκπαιδευτικές δεξιότητες)
ISBN: 978-960-8028-52-4
ISBN (10ψήφιο): 960-8028-52-3
Βάρος: 0.296 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
20.39
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.