Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γη και χωριό
(Τα εξωκλήσια της Τήνου)
Συγγραφέας:   Μαρία Θ. Βιδάλη


Γη και χωριό
Η δημιουργία του βιβλίου αυτού ξεκίνησε με τη μορφή διατριβής κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών μου στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Η ανάγκη να δω με διαφορετική οπτική, να καταγράψω και να ερμηνεύσω στοιχεία και πράγματα που ήταν οικεία με οδήγησε σε πληρέστερη κατανόηση της κληρονομιάς του τόπου μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, οι οποίοι έθεσαν νέους ορίζοντες και προβληματισμούς στις αρχιτεκτονικές μου αναζητήσεις: την Dr Wendy Pullan, με την οποία ξεκίνησα το θέμα της διατριβής, τον Dr Dalibor VeseIy για τη συνεχή έμπνευση και συμπαράσταση και τον Prof. Peter Carl, ο οποίος και με παρότρυνε να συνεχίσω και να δημοσιεύσω τη μελέτη αυτή.
Η συγκέντρωση της βιβλιογραφίας της μελέτης αυτής δε θα ήταν δυνατή χωρίς τη βοήθεια των ανθρώπων της βιβλιοθήκης του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας και της βιβλιοθήκης της Καθολικής Αρχιεπισκοπής στην Ξυνάρα Τήνου, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά.
Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω για τη συνδρομή τους στην κατανόηση θεολογικών θεμάτων τους ιερείς και θεολόγους Γεώργιο Τουφεκλή και Μάρκο Φώσκολο. Του δεύτερου η καθοδήγηση υπήρξε γενικότερα σημαντική. Ευχαριστώ, επίσης, τον αρχιτέκτονα Γιάννη Ζαχαριάδη για τις πολύτιμες συμβουλές του, οι οποίες με βοήθησαν και με ενέπνευσαν. [...]


Σημείωση: Προλογικά κείμενα: Ιωάννης Ζαχαριάδης, αρχιτέκτων, π. Μάρκος Φώσκολος.

29χ24 εκ., 126 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 720.495 (Αρχιτεκτονική, Ελληνική), 301 (Ανθρωπολογία ), 306.4 (Πολιτισμός, Λαϊκός)
Άλλα πρόσωπα: Μαρία Θ. Βιδάλη (Φωτογράφος)
ISBN: 978-960-6654-49-8
ISBN (10ψήφιο): 960-6654-98-2
Βάρος: 0.751 κιλά
Εκδότης: Futura
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
26.64
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.71
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μαρία Θ. Βιδάλη σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth, του Kingston (Λονδίνο) και του Cambridge, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην ιστορία και φιλοσοφία της αρχιτεκτονικής. Έχει συνεργαστεί με αρχιτεκτονικά γραφεία για έργα δημόσια και ιδιωτικά. Από το 2007 ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα και ασχολείται με αρχιτεκτονικά έργα μεγάλης και μικρής κλίμακας, δίνοντας πάντα μεγάλη σημασία στο αστικό και φυσικό τοπίο που τα περιβάλλει, όπως, επίσης, και στην ιστορική και κοινωνική άποψη του χώρου. Παράλληλα, διατηρεί παράρτημα του γραφείου της στην Τήνο. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κείμενά της έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο της ελληνικής συμμετοχής στην 26η Bienal του Sao Paolo και στο διεθνές συνέδριο Humane Habitat στη Βομβάη. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει ως ερασιτέχνης φωτογράφος στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας City Streets και στο αντίστοιχο λεύκωμα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη του πολιτισμού των Κυκλάδων μέσα από την αρχιτεκτονική, την ιστορία της αρχιτεκτονικής και την ερμηνεία της.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.