Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αθηναϊκή δημοκρατία
(Από τη γέννηση της ως το θάνατό της)
Συγγραφέας:   Robert Cohen


Αθηναϊκή δημοκρατία
[...] Στο μικρό και καλογραμμένο αυτό βιβλίο διαπιστώνει κανείς τη βαθιά γνώση του αρχαίου ελληνικού κόσμου, η οποία διακρίνει το συγγραφέα και του παρέχει την ευχέρεια να κινείται με τρόπο οικείο στο χώρο της αθηναϊκής αλλά και της ελληνικής γενικότερα ιστορίας.

Έτσι καταφέρνει αυτός να συνδυάσει διάφορες αρετές και να προσφέρει ένα περιεκτικό σε πληροφορίες και προσιτό παράλληλα (ακόμη και στον αμύητο αναγνώστη) αποτέλεσμα: Η απλότητα και η γλαφυρότητα, αρχικά, καθιστούν άνετο και ευκολοδιάβαστο το έργο αυτό και δείχνουν πόσο τέλεια γνωρίζει και χειρίζεται ο Κοέν το αντικείμενό του. Η πυκνότητα και η σοβαρότητα, από την άλλη πλευρά, έρχονται ως συνέπεια της εμπειρίας του και συντελούν στην επιστημονικότητα του βιβλίου και στην εγκυρότητά του. Ο εκλαϊκευτικός του τόνος, τέλος, αποτελεί το αποκορύφωμα (και όχι την εύκολη λύση) των παραπάνω χαρακτηριστικών-προτερημάτων και κάνει από την πλευρά του το βιβλίο χρηστικό και διδακτικό. [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)


Σημείωση: Εισαγωγή, σχόλια: Αλέξανδρος Κόντος, Θεοδόσης Πυλαρινός.

21χ14 εκ., 296 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.241 (Αθήνα - Ιστορία, Αρχαία ), 321.409 (Δημοκρατία - Ιστορία ), 321.449 5 (Δημοκρατία - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Αλέξανδρος Κόντος (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-98240-8-8
ISBN (10ψήφιο): 960-98240-8-0
Βάρος: 0.377 κιλά
Εκδότης: Φιλότυπον
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
19.17
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.06
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γεννήθηκε στο Παρίσι (1888) και πέθανε στην ίδια πόλη (1939). Ήταν μαθητής του διάσημου ιστορικού G. Glotz για μεγάλο διάστημα· στη συνέχεια υπήρξε στενός συνεργάτης του και κατά κάποιο τρόπο συνεχιστής του. Μαζί συνέγραψαν τη "Γενική Ιστορία της Ελλάδας" (Histoire Generale), έργο το οποίο αρχίζει από τους προϊστορικούς χρόνους κα φθάνει μέχρι το 404 π.Χ. - δεν περατώθηκε όμως λόγω θανάτου του Glotz. Έργα του: "Η Ελλάδα και ο εξελληνισμός του αρχαίου κόσμου" (La Grece et l΄hellenisation du monde antique), 1934. Το έργο αυτό αποτέλεσε τον 2ο τόμο της συλλογής "Κλειώ". Μετά το θάνατο του Glotz εξέδωσε δυο τόμους της "Γενικής Ιστορίας της Ελλάδας", στο χρονικό διάστημα 1935-1938. Οι τόμοι αυτοί κάλυψαν τα έτη 404-301 π.Χ. Το βιβλίο του "Αθηναϊκή Δημοκρατία" (από τη γέννησή της ως το θάνατο της) έχει γραφεί κυρίως για το ευρύτερο κοινό, αποτελεί όμως και πρότυπο απλούστευσης, χρησιμότατο για τους ειδικούς. Έτσι, απαλλαγμένο από την αυστηρή επιστημονική ανάλυση και μεθοδικότητα, τις λεπτομέρειες και τη σωρεία των παραπομπών, εφοδιασμένο όμως με την άνεση που του εξασφαλίζουν οι γνώσεις και η εμπειρία του Cohen, γραμμένο τέλος με γλαφυρότητα, γνώρισε μεγάλη εκδοτική επιτυχία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.