Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ειδική ιστοπαθολογία
Συγγραφέας:   Δήμητρα Βαγγέλη


Ειδική ιστοπαθολογία
Η διεξοδική μελέτη των συστημάτων του ανθρωπίνου σώματος σε μικροσκοπικό επίπεδο, αποτελεί απαραίτητο εργαλείο που συμπληρώνει και επιβεβαιώνει την κλινική διάγνωση σε πληθώρα παθολογικών καταστάσεων. Μετά από την εισαγωγή στον τομέα με το εγχειρίδιο της "Γενικής Ιστοπαθολογίας" από τις εκδόσεις Βήτα, η συγγραφέας Δήμητρα Βαγγέλη, ε την εμπειρία της από τη Σχολή Ιατρικών Εργαστηρίων του ΑΤΕΙ Λάρισας, έρχεται να ολοκληρώσει το έργο της με το παρόν σύγγραμμα της "Ειδικής ιστοπαθολογίας".

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει βασικές έννοιες που αφορούν σε συνήθεις νόσους και τις αιτίες που τις προκαλούν στους ιστούς των διαφόρων συστημάτων του οργανισμού, καθώς και άλλα ιστολογικά ευρήματα, μη παθολογικά, που μπορεί να είναι πρώιμες βλάβες για παθήσεις που πρόκειται να εκδηλωθούν αργότερα. Τα συστήματα που εξετάζονται είναι το πεπτικό, το αναπνευστικό, το ουροποιητικό, το γεννητικό και το νευρικό, ενώ εξετάζονται χωριστά ο μαστός, η καρδιά και τα αγγεία, τα οστά, το δέρμα, τα αισθητήρια όργανα, οι ενδοκρινείς αδένες και τέλος το ήπαρ, η χοληδόχος κύστη και το πάγκρεας.

Συνολικά, πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο καλύπτει με συνοπτικό αλλά επαρκή τρόπο τον ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τομέα της Ιστοπαθολογίας, και είναι βέβαιο ότι θα αποβεί απαραίτητο εργαλείο πολλών σπουδαστών των Ιατροβιολογικών Επιστημών ή Ιατρικών Τεχνολογικών Εφαρμογών, καθώς και ενημερωτικό υλικό για κάθε επαγγελματία του χώρου της υγείας.

24χ17 εκ., 344 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.07 (Παθολογία ), 574.824 (Ιστολογία)
ISBN: 978-960-452-092-3
ISBN (10ψήφιο): 960-452-092-Χ
Βάρος: 0.722 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
42.80
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

38.09
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βαγγέλη, Δήμητρα
Η Δήμητρα Βαγγέλη μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών της στη Βιολογία από το Πανεπιστήμιο Πατρών, εκπόνησε την διδακτορική της διατριβή (ΡhD) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πεδίο της Μοριακής Ογκολογίας (Υπ. Καθ. Δ.Α. Σπαντίδος), όπου της απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα Ιατρικής, με βαθμό "Άριστα". Ύστερα από την τοποθέτησή της στο Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εξειδικεύτηκε στο αντικείμενο της Ιστοπαθολογίας, συμμετέχοντας ενεργά στην οργάνωση και διεκπεραίωση εκπαιδευτικού, διαγνωστικού και κυρίως ερευνητικού έργου, με δημοσιεύσεις επιστημονικών εργασιών σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Η ενασχόλησή της με την εκπαίδευση και ειδικότερα με τη διδασκαλία μαθημάτων Ιστοπαθολογίας (Γενικής και Ειδικής) σε σπουδαστές Α-ΤΕΙ της δημιούργησε την εσωτερική ανάγκη να επιμεληθεί εκπαιδευτικών συγγραμμάτων "Ιστοπαθολογίας" για φοιτητές Ιατροβιολογικών Σχολών. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης των Ιατρικών Εργαστηρίων της ΣΕΥΠ, ΤΕΙ Λάρισας, ενώ παράλληλα ασκεί ερευνητικό έργο στο επιστημονικό πεδίο της Ιστοπαθολογίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.