Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τώρα που ανέλαβες τις ευθύνες...
(Κανόνες επιβίωσης και επιτυχίας στη νέα ηγετική θέση: Το σχέδιο των 8 σημείων)
Συγγραφείς:   Thomas J. Neff, James M. Citrin,


Offer
Μια αξιοσημείωτη έρευνα για τους παράγοντες που προδιαγράφουν την επιτυχημένη πορεία ενός ηγέτη στη νέα του θέση. Μέσα από δεκάδες περιπτώσεις, παραδείγματα και συνεντεύξεις ηγετών των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του σύγχρονου κόσμου (General Electric, IBM, Gap Inc., Kinko΄s, AOL κ.ά.) παρουσιάζεται βήμα βήμα με συναρπαστικό και διδακτικό τρόπο το κτίσιμο των προϋποθέσεων για επιτυχημένη αλλαγή, διαμόρφωση νέας κουλτούρας και επιβολή ηγετικού στιλ.

Εξετάζονται σε βάθος και με πρακτικό τρόπο κρίσιμα θέματα επικοινωνίας, οι σχέσεις με τους προϊσταμένους, το Δ.Σ., τους μετόχους, τους πελάτες, τους προμηθευτές, τις τράπεζες και τα ΜΜΕ. Επισημαίνονται οι συχνότερες παγίδες στις οποίες παρασύρονται οι ηγέτες, από κεκτημένη ταχύτητα και ορμή, τον πρώτο καιρό της ανάληψης μιας νέας θέσης.

24χ16 εκ., 413 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Διοίκηση Επιχειρήσεων
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 303.34 (Ηγεσία)
Άλλα πρόσωπα: Αθανάσιος Τρουπάκης (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-16-2674-1
ISBN (10ψήφιο): 960-16-2674-3
Βάρος: 0.818 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
22.31
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.39
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Citrin, James M.
O James M. Citrin διευθύνει την Technology, Communications & Media Practice, μια εταιρεία της Spencer Stuart, και είναι μέλος του Δ.Σ. που διαχειρίζεται τις διεθνείς δραστηριότητές της. Στα έντεκα χρόνια εργασίας στη Spencer Stuart έχει πραγματοποιήσει περίπου τριακόσιες έρευνες επιλογής στελεχών (κυρίως διευθυνόντων συμβούλων, προέδρων, διευθυντών εκμετάλλευσης) και μελών Δ.Σ. σε εταιρείες ΜΜΕ, ψυχαγωγίας, εκδόσεων, υψηλής τεχνολογίας, internet, τηλεπικοινωνιών, εκπαίδευσης και καταναλωτικών προϊόντων. Αποτέλεσμα των αναζητήσεών του: οι τοποθετήσεις διευθυνόντων συμβούλων ή/και προέδρων στις εταιρείες Yahoo!, America Online, Motorola, Motion Picture Association of America, Vodafone, Reader΄s Digest, Penguin Publishing κ.ά. Έχει διατελέσει σύμβουλος των κυβερνήσεων του Μεξικού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και περισσότερων από είκοσι διεθνών εταιρειών σε θέματα ηγεσίας, μάνατζμεντ και επιτυχημένης καριέρας. Έχει συγγράψει με άλλον το διεθνές μπεστ σέλερ "Τα πέντε πρότυπα μιας εξαιρετικής καριέρας", 2003 και το βιβλίο "Εστίαση στο πώς 12 εξαιρετικές εταιρείες οδεύουν προς την επόμενη οικονομία", 2002. Πριν από τη Spencer Stuart, ο Citrin είχε εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις στη Reader΄s Digest Association και τη McKinsey & Company στις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Έχει διατελέσει εταίρος στην Goldman Sachs & Company και χρηματοοικονομικός αναλυτής στη Morgan Stanley & Company.

Neff, Thomas J.
Ο Thomas J. Neff είναι πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας συμβούλων Spencer Stuart, στην οποία εργάζεται από το 1976. Είχε τη διεύθυνση της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο από το 1979 έως το 1987. Η συμβουλευτική του πρακτική επικεντρώνεται στη στρατολόγηση διευθυνόντων συμβούλων και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών, στην αναζήτηση μελών διοικητικών συμβουλίων και τη διαχείριση διαδοχής ηγεσίας σε εταιρείες. Ο Neff έχει συγγράψει μαζί με τον James M. Citrin το βιβλίο: "Μαθήματα από την κορυφή: Οι 50 πιο επιτυχημένοι ηγέτες στην Αμερική - και τι μπορεί να μάθει κανείς από αυτούς" (New York, Doubleday, 1999), το οποίο έχει κυκλοφορήσει σε επτά γλώσσες. Πριν από τη Spencer Stuart ήταν διευθυντής σε άλλη εταιρεία συμβούλων επιλογής στελεχών, διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία πληροφοριακών συστημάτων και παράλληλα ανώτερο στέλεχος μάρκετινγκ στην ΤWΑ. Ακόμη, υπήρξε σύμβουλος μάνατζμεντ στην McKinsey & Company στη Νέα Υόρκη και τη Μελβούρνη. Είναι μέλος Δ.Σ. των εταιρειών ΑCE Limited, Hewitt Associates Inc., Lord Abbett Mutual Funds κ.ά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.