Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ψυχολογία της ανάπτυξης
(Παιδική ηλικία και εφηβεία: Μαθήματα, ασκήσεις)
Συγγραφείς:   Henri Lehalle, Daniel Mellier,


Offer

Το βιβλίο αυτό είναι ένα σύγχρονο, πλήρες και αρκετά διαφορετικό από τα μέχρι σήμερα γνωστά εγχειρίδια ψυχολογίας της ανάπτυξης. Παρουσιάζει τις γνώσεις, μεθόδους και εφαρμογές της ψυχολογίας της ανάπτυξης, ενός τομέα της ψυχολογίας που μελετά την ψυχολογική εξέλιξη των παιδιών και των εφήβων. Οι συγγραφείς του, έμπειροι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, έχουν συμπεριλάβει τόσο τις κλασικές προσεγγίσεις της ψυχολογικής ανάπτυξης όσο και τις προσεγγίσεις και αναλύσεις που προκύπτουν από τις πλέον καινοτόμες έρευνες των τελευταίων χρόνων. Ο θεωρητικός προσανατολισμός τους επιτρέπει στον αναγνώστη να κατανοήσει την ποικιλομορφία της ανάπτυξης ως στοιχείο εγγενές στην αναπτυξιακή πορεία του ανθρώπου, και μάλιστα με τρόπο που ανοίγει ορίζοντες έρευνας, προβληματισμού, συζητήσεων και εφαρμογών. Το κάθε κεφάλαιο είναι διαρθρωμένο γύρω από ένα κεντρικό θέμα, το οποίο επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας της ανάπτυξης των παιδιών από τη βρεφική ηλικία έως την εφηβεία. Ειδικότερα εξετάζονται θέματα όπως η συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη, η κατάκτηση της γλώσσας, οι νοητικές πράξεις, οι μορφές κοινωνικοποίησης, οι διαφοροποιήσεις της ανάπτυξης και η αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία. Επιπλέον, οι συνοδευτικές ασκήσεις, ερωτήσεις και αναλύσεις δεδομένων βοηθούν τον αναγνώστη να αποτιμήσει την κατανόηση των παρουσιαζόμενων εννοιών και μεθόδων. Εμπλουτίζοντας την ελληνόφωνη βιβλιογραφία της αναπτυξιακής ψυχολογίας, το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές τμημάτων ψυχολογίας, παιδαγωγικών, ιατρικής, επαγγελμάτων υγείας και κοινωνικής φροντίδας, αλλά και σε όλους τους επιστήμονες που εντάσσουν την ψυχολογική διάσταση στην ενασχολήσή τους με τα παιδιά και τους εφήβους.


24χ17 εκ., 616 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 155.7 (Ψυχολογία, Εξελικτική), 155.5 (Εφηβική ψυχολογία ), 155.4 (Παιδιά - Ψυχολογία )
Άλλα πρόσωπα: Λουκία Α. Μπεζέ (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-9405-17-1
ISBN (10ψήφιο): 960-9405-17-7
Βάρος: 1.277 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
60.47
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

44.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καθηγητής της Ψυχολογίας της Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Paul Valery - Montpellier III, συμμετείχε στη δημιουργία του Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Ψυχολογία της παιδικής ηλικίας και της εφηβείας». Ερευνητής στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ανάπτυξης και Συνθετότητας της Ecole Pratique des Hautes Etudes του Παρισιού και του Πανεπιστημίου Paris VIII.

Καθηγητής της Ψυχολογίας της Ανάπτυξης του Παιδιού στο Πανεπιστήμιο της Rouen και Διευθυντής του Εργαστηρίου Γνωστικής Ψυχολογίας και Νευροεπιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ψυχολογία των Αναπηριών και της Πρόληψης στο Παιδί» των Πανεπιστημίων της Rouen και Caen.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.