Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νοσηλευτική ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου

Νοσηλευτική ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου
Στη χώρα μας, από τα μέσα της δεκαετίας του ΄70 το ενδιαφέρον για τα θέματα της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου συνεχώς μεγαλώνει. Η ανάπτυξη της Ψυχιατρικής του Παιδιού και του Εφήβου και της Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής και η ταυτόχρονη δημιουργία ενός ευρύτατου φάσματος υπηρεσιών ψυχικής υγείας, καθώς και η συνακόλουθη εμπλοκή ενός ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού επαγγελματιών ψυχικής υγείας στη φροντίδα των παιδιών και των εφήβων, καθιστά αναγκαία τη συγγραφή βοηθητικών εγχειριδίων για την καθημερινή κλινική πράξη, χρήσιμων σε όλους.
Το παρόν βιβλίο, γραμμένο αποκλειστικά από Έλληνες συγγραφείς, φιλοδοξεί να καλύψει ένα σημαντικό μέρος ζητημάτων που αφορούν στην ψυχική φροντίδα του παιδιού και του εφήβου στην πατρίδα μας σήμερα.
Το πρώτο μέρος αναφέρεται στην πορεία της Παιδοψυχιατρικής και της Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας, ώστε να γίνει φανερή η παραλληλότητα των δύο, τα σημεία συνάντησής τους και οι προοπτικές τους στην Ελλάδα και διεθνώς.
Το δεύτερο μέρος εστιάζει στην καθημερινή νοσηλευτική κλινική πρακτική και στις θεωρητικές αναφορές της.
Το τρίτο μέρος περιγράφει τις ψυχικές διαταραχές κι έχει χρηστικές προεκτάσεις για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ειδικά για τους νοσηλευτές και τους επισκέπτες υγείας, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να ανατρέχουν στα δεδομένα της Παιδοψυχιατρικής, ενώ παράλληλα παραθέτει τις νοσηλευτικές παρεμβάσεις.
Το τέταρτο μέρος ασχολείται με το θεραπευτικό, κλινικό, συμβουλευτικό, κοινοτικό, εκπαιδευτικό, επιμορφωτικό, παιδαγωγικό ή και "γονεϊκό" ρόλο του Νοσηλευτή ή του Επισκέπτη Υγείας της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
Το παρόν πολυσυγγραφικό πόνημα, που εκδίδεται στα πλαίσια της σειρά μας "Ψυχιατρική Βιβλιοθήκη" πιστεύουμε ότι καλύπτει ουσιαστικές εκπαιδευτικές και νοσηλευτικές ανάγκες τις οποίες θα εκτιμήσει κάθε ενδιαφερόμενος του χώρου της ψυχικής υγείας.

24χ17 εκ., 520 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.89 (Ψυχιατρική ), 155.4 (Παιδιά - Ψυχολογία )
ISBN: 978-960-452-088-6
ISBN (10ψήφιο): 960-452-088-1
Βάρος: 1.081 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
38.72
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

34.46
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτρης Κ. Αναγνωστόπουλος είναι λέκτορας παιδοψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας, Επισκέπτρια Υγείας, MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής - Παιδοψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.