Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πατριαρχική μουσική κιβωτός
(Αναστάσιμος Όρθρος)

Πατριαρχική μουσική κιβωτός
[...] Εις τον παρόντα τόμον προσφέρεται η ακολουθία του Όρθρου των Κυριακών του έτους και δια λόγους χρηστικούς την εχωρίσαμεν εις δύο τόμους και ο μεν πρώτος περιέχει τους κυρίους ήχους, δηλ. α΄, β΄, γ΄ και δ΄, ο δε δεύτερος τους πλαγίους ήχους, δηλ. πλ. α΄, πλ. β΄, βαρύν και πλ. δ΄.
Τα κοινά μέλη προσφέρονται και εις τους δύο τόμους εις το τέλος ως είναι τα Ευλογητάρια, Εξαποστειλάρια και αντίστοιχα Εωθινά.
Το πλείστον των τροπαρίων είναι καταγραφαί ή μελοποιήσεις των παλαιών Μουσικοδιδασκάλων κυρίως δε του Πέτρου Πελοποννησίου κατά το μέλος το Πατριαρχικόν καθώς εψάλλετο τότε και έως της σήμερον.
Άπαντα τα τροπάρια εγράφησαν κατά το επικρατήσαν μέλος εις τας ακολουθίας της Αγιωτάτης ημών Εκκλησίας, μέλος το οποίον χαρακτηρίζεται από ιερότητα, κατάνυξιν και εν Θεώ απλότητα.
Εις το παρόν πόνημα προσφέρομεν τονισμένα μέλη τα οποία - δυστυχώς - ψάλλονται "από στήθους" κάτι το οποίον οδήγησε σιγά-σιγά εις την αποκοπήν εκ του πρωτοτύπου μέλους ως παράδειγμα οι κανόνες των ωδών. Συμπεριλαμβάνομεν δε τας τρεις ωδάς των Κανόνων της Κυριακής, την α΄, γ΄ και την θ΄ ωδήν - τον α΄ κανόνα - με την ελπίδα, ευχήν και επιθυμίαν όπως ψάλλονται εις τους Ιερούς Ναούς.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

25χ17 εκ., 615 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 264 (Ακολουθίες)
ISBN: 978-960-7355-26-3
ISBN (10ψήφιο): 960-7355-26-1
Βάρος: 1.2 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
61.15
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

54.42
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.