Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η υπέρλαμπρη όψη της ΕΟΚΑ
Συγγραφέας:   Νίκος Π. Ιακωβίδης


Offer
Ο γράφων επιδιώκει τη με επιστημονική τεκμηρίωση αποενοχοποίηση του κυπριακού ελληνισμού και της μητέρας Ελλάδας, σε σχέση με τους υπέρ ελευθερίας αγώνες του λαού της Κύπρου, καθ΄ όλη τη διάρκεια της βρετανικής αποικιοκρατίας και μέχρι σήμερα.

Αφενός μεν η εθνική αυτοματαίωση του ελληνισμού στην Κύπρο και αφετέρου ο βρετανικός ψυχολογικός πόλεμος και η προπαγάνδα, όπως επίσης και η κατάρρευση του άλλου "οράματος" μεγάλης μερίδας Ελλήνων Κυπρίων, δηλαδή η παταγώδης χρεοκοπία και κατάρρευση του λεγόμενου "υπαρκτού σοσιαλισμού" ή κομμουνισμού, έχουν βυθίσει σήμερα την ελληνική κυπριακή κοινωνία σε μια ρωμαϊκού τύπου παρακμή και τριτοκοσμική διαφθορά. Όπλο ανάσχεσης και ανατροπής αυτής της παρακμής και της διαφθοράς η κατίσχυση του συστήματος αξιών του διαχρονικού ελληνικού πνευματικού πολιτισμού (culture), δηλαδή του ελληνορθόδοξου πολιτισμού, ιδιαιτέρως δε στους κόλπους της εύπλαστης νεολαίας μας.

21χ14 εκ., 126 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Δοκίμιο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.956 45 (Πολιτική - Ιστορία - Κύπρος)
ISBN: 978-960-14-2111-7
ISBN (10ψήφιο): 960-14-2111-4
Βάρος: 0.21 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
10.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.04
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ιακωβίδης, Νίκος Π.
Ο Νίκος Π. Ιακωβίδης γεννήθηκε σιις 13 Απριλίου 1954, σε κλινική της Λευκωσίας, και μέχρι την εισβολή του 1974 έζησε στη Μόρφου. Υιός του τελευταίου δημάρχου της ελεύθερης Μόρφου, ιατρού Πολύκλειτου Ιακωβίδη. 1960-1966: Δημοτικό Σχολείο. 1972: Αποφοίτησε από το Β΄ Γυμνάσιο Μόρφου. 1972-1974: Θητεία στην Εθνική Φρουρά ως λοχίας. Το 1974 έλαβε μέρος στις μάχες Αγκολεμίου, Ελιάς και Λεύκας. Μάιος 1977: Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νομικό Τμήμα, με ειδίκευση στις Νομικές Επιστήμες. Στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκε με το φοιτητικό κίνημα. Ακαδημαϊκό έτος 1977-1978: Φοίτηση στο Κολέγιο Language Tuition Centre του Λονδίνου, όπου έτυχε Ανώτερου Διπλώματος στην Αγγλική Γλώσσα. Απόκτηση, στη συνέχεια, με αλληλογραφία, Διπλώματος στο Insurance Management. Παρακολούθησε επιμορφωτικά και μεταπτυχιακά σεμινάρια στα πιο κάτω θέματα: Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο, Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, Εργατικό Δίκαιο, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Εργοληπτικό Δίκαιο, Ασφαλιστικά, Διαχείριση Κινδύνων. Από το 1980 εργάζεται στην εταιρεία Α. & Π. Παρασκευαΐδης Ltd, ως εσωτερικός νομικός σύμβουλος - υπεύθυνος ασφαλίσεων. Είναι μέλος των εξής επαγγελματικών σωματείων: Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου, Chartered Insurance Institute της Βρετανίας, Association of Insurance and Risc Managers in Industry and Commerce της Βρετανίας. Την περίοδο 1986-1990 διατέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γλωσσικού Ομίλου Κύπρου και μέλος του Αθλητικού Συλλόγου "Διγενής Ακρίτας" Μόρφου. Συμμετέχει συστηματικά στο πρόγραμμα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού "Αθλητισμός για Όλους στην Κολύμβηση". Αρθρογραφεί επί πολιτικών θεμάτων σε εφημερίδες και σε περιοδικά εδώ και δύο δεκαετίες. Ενδιαφέροντα: μουσική, λογοτεχνία, ιστορία, κολύμβηση ως αθλούμενος, ποδόσφαιρο ως φίλαθλος. Έθεσε υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του 1996 με τους Νέους Oρίζοντες και στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Μόρφου με την Υπερκομματική Κίνηση Μορφιτών, η οποία συγκέντρωσε το 17% των ψήφων, και αναδείχτηκε δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης του συνδυασμού. Επίσης έθεσε υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές το 2001 στην επαρχία Λευκωσίας με το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, καθώς και στις δημοτικές στον κατεχόμενο Δήμο Μόρφου επίσης το 2001.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.