Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο προληπτικός έλεγχος των δημοσίων δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο

No Cover
Το παρόν έργο πραγματεύεται με ολοκληρωμένο και συστηματικό τρόπο την άσκηση προληπτικού ελέγχου των δημοσίων δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ζήτημα το οποίο σε περίοδο δημοσιονομικής κρίσης καθίσταται ιδιαίτερα επίκαιρο. Πρόκειται για ένα έργο που επιδιώκει να εμπλουτίσει την υπάρχουσα περιορισμένη ελληνική βιβλιογραφία στον τομέα του δημοσιονομικού δικαίου, ο οποίος διεκδικεί επάξια τη χειραφέτηση και ανάπτυξή του ως αυτόνομου κλάδου δικαίου.

Η ύλη διαρθρώνεται σε τρία μέρη, εκ των οποίων το πρώτο αφιερώνεται στην ανάλυση της ιστορικής και εννοιολογικής διάστασης του προληπτικού ελέγχου των δημοσίων δαπανών. Στο δεύτερο μέρος εξετάζεται το ισχύον νομικό πλαίσιο, όχι μόνον υπό το πρίσμα των σχετικών συνταγματικών και νομοθετικών διατάξεων, αλλά και με εκτενείς αναφορές στη νομολογία του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου της χώρας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έμφαση δίδεται στις σύγχρονες όψεις του προληπτικού ελέγχου, οι οποίες αφορούν τις δαπάνες των ΟΤΑ και τις δημόσιες συμβάσεις. Στο τρίτο μέρος επιχειρείται συγκριτική παρουσίαση όλων των συστημάτων δημοσιονομικού ελέγχου που εφαρμόζονται από τα κράτη μέλη ή και τα ίδια τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, με αποτέλεσμα να αποτιμάται συνολικά το ισχύον δημοσιονομικό σύστημα στην Ελλάδα, να αμφισβητείται ο προληπτικός έλεγχος και να τεκμηριώνεται μέσω συγκεκριμένων προτάσεων η ανάγκη για δημοσιονομική μεταρρύθμιση. Τέλος, το έργο συμπληρώνεται από μία πλούσια ελληνική και ξενόγλωσση βιβλιογραφία - αρθρογραφία καθώς και από ένα συνοπτικό αλλά χρηστικό λημματικό ευρετήριο.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κατά πρώτο λόγο στους ερευνητές του εν γένει δημοσιονομικού δικαίου και τους εφαρμοστές του διοικητικού και δικαστικού ελέγχου των δημοσίων δαπανών, ενώ μπορεί εξίσου να αποτελέσει ένα πολύτιμο πρακτικό βοήθημα για τους υποψηφίους διοικητικής κατεύθυνσης της Εθνικής Σχολής Δικαστών και όσους προετοιμάζονται σε θέματα δημοσιονομικού δικαίου για τους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

299 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 342 (Δημόσιο δίκαιο), 330.026 (Οικονομία - Δίκαιο και νομοθεσία )
ISBN: 978-960-445-509-6
ISBN (10ψήφιο): 960-445-509-5
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.