Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μηχανική των ρευστών Ι

Μηχανική των ρευστών Ι

Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον πρώτο τόμο από το δίτομο έργο "Μηχανική των Ρευστών" που απευθύνεται στους φοιτητές των Τμημάτων Μεταλλουργών, Μηχανολόγων, Ναυπηγών, Πολιτικών και Χημικών Μηχανικών, αλλά και σε όλους όσοι ασχολούνται με τη μελέτη και τις εφαρμογές του αντικειμένου της Μηχανικής των Ρευστών. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία που αποκτήθηκε με την πολυετή διδασκαλία και με την παρακολούθηση της διεθνούς εξέλιξης παρόμοιων συγγραμμάτων, προσπάθησα να πετύχω τη συγγραφή ενός βιβλίου το οποίο να ικανοποιεί τους εξής όρους:

- Αρκετά υψηλή επιστημονική στάθμη, που όμως να μη δημιουργεί στον αναγνώστη πρόβλημα παρακολούθησης του κειμένου.
- Ορθολογική δόμηση της ύλης, χωρίς εννοιολογικά κενά, περιττές επαναλήψεις και δυσνόητες επιστημονικές έννοιες που δυσχεραίνουν την κατανόηση της.
- Σύμμετρη ανάπτυξη τόσο των φυσικών εννοιών όσο και της μαθηματικής ανάλυσης της κίνησης των ρευστών, ώστε το τελικό κείμενο να ικανοποιεί πολύπλευρες εκπαιδευτικές απαιτήσεις.
- Συνύπαρξη των θεωρητικών με τις εμπειρικές γνώσεις πον είναι απαραίτητες στο μηχανικό για την ευχερέστερη κατανόηση και την αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων ροής ρευστών.
- Περιεχόμενο που να καλύπτει τη γενική ύλη η οποία διδάσκεται σε προπτυχιακό επίπεδο και, ταυτόχρονα, να γεφυρώνει τη βασική με την προχωρημένη Ρευστομηχανική.
- Πολύτιμο βοήθημα αναφοράς, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των σπουδών του φοιτητή, αλλά και, αργότερα, κατά την άσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού.

Ο πρώτος τόμος αποσκοπεί στην κάλυψη του θεματικού των ενοτήτων: βασικές εισαγωγικές έννοιες, κινηματική των ρευστών, δυνάμεις και παραμόρφωση των ρευστών, νευτωνικά και μη νευτωνικά ρευστά, μακροσκοπική ανάλυση ροής, διαφορική ανάλυση ροής, διαστατική ανάλυση και ομοιότητα. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)Σημείωση: Επανέκδοση: "Παπασωτηρίου", 1993, 1999.

24χ17 εκ., 546 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 2
ISBN Set: 960-8028-12-4
ISBN13 Set: 978-960-8028-12-8
Ταξινόμιση DDC: 621.2 (Ρευστομηχανική )
ISBN: 978-960-8028-12-8
ISBN (10ψήφιο): 960-8028-12-4
Βάρος: 1.148 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
37.10
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.02
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.