Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βία στην οικογένεια
(Τεκμηριωμένη πρακτική και τεκμήρια από την πρακτική)

Offer
Η μελέτη του φαινομένου της βίας κατά των παιδιών αποτελεί μια περίπτωση γνωστικού πεδίου όπου κατ΄ εξοχήν συναντώνται οι Επιστήμες της Υγείας με τις Κοινωνικές και Νομικές Επιστήμες.

Η αντιφατική σύμφυση των επιστημονικών δεδομένων με τις κοινωνικές παραδοχές, τις εκάστοτε κρατούσες ηθικές πεποιθήσεις και τις κυρίαρχες αντιλήψεις των κοινωνιών, είναι έκδηλη σε οποιαδήποτε προσπάθεια διαχρονικής περιοδολόγησης των θεωρητικών γνώσεων και πρακτικών. Μάλιστα, η έρευνα, αλλά και οι παρεμβάσεις των επαγγελματιών και των υπηρεσιών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά ανηλίκων τις παρελθούσες δεκαετίες, πρυτανεύτηκαν συχνά από ποικίλα ηθικά, ιδεολογικά και θεωρητικά κίνητρα και αφετηρίες. Σήμερα, ο διαρκώς αυξανόμενος και ταχύτατα ανανεωνόμενος όγκος ερευνητικών δεδομένων καθιστά αναγκαία τη συνεχή ενημέρωση των επαγγελματιών για τα συμπεράσματα της διεθνούς επιστημονικής γραμματείας. Ταυτόχρονα, όμως, έχει σημειωθεί και μια βαθμιαία μετακίνηση του κοινωνικού πρόσημου της αντιμετώπισης του όλου θέματος από απλώς ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε πρόβλημα τεκμηριωμένης πρακτικής, καθώς και μια ανάλογη μετατόπιση της εστίασης του ενδιαφέροντος από την γενική θεωρητική αντιμετώπιση και ιδεολογική αναφορά στην εξειδικευμένη επιδημιολογική και κλινική γνώση.

Περιέχει κείμενα των: Ελένη Αγάθωνος-Γεωργοπούλου, Νίνα Αγγελοπούλου, Γρηγόρης Αμπατζόγλου, Νέλλη Γεωργούδη, Στράτος Γεωργούλας, Όλγα Θεμελή, Γιώτα Κατσίκη, Φωτεινή Μηλιώνη, Γιώργος Νικολαΐδης, Κική Πετρουλάκη, Αγγελική Σκουμπουρδή, Μεταξία Σταυριανάκη, Στέλλα Τσίτουρα, Κορίνα Χατζηνικολάου

24χ16 εκ., 340 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 303.6 (Βία)
Άλλα πρόσωπα: Γιώργος, Ψυχίατρος Νικολαΐδης (Επιμελητής) , Μεταξία Σταυριανάκη (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-6750-38-0
ISBN (10ψήφιο): 960-6750-38-8
Βάρος: 0.68 κιλά
Εκδότης: ΚΨΜ
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
28.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.46
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Δρ. ψυχολογίας, εμπειρογνώμων παιδικής προστασίας.

Η Νέλλη Γεωργούδη Γεωργούδη γεννήθηκε το 1957. Εζησε και σπούδασε στο Παρίσι κατά τα μαθητικά και φοιτητικά της χρόνια. Σπούδασε αρχικά κλινική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Paris 7. Απέκτησε επίσης στο ίδιο Πανεπιστήμιο τα μεταπτυχιακά διπλώματα DESS Κλινικής και Παθολογικής Ψυχολογίας και DEA Κλινικής Ψυχολογίας. Κατά τα έτη 1979-1990 εργάστηκε στο Παρίσι ως κλινική ψυχολόγος σε Μαιευτήριο, Κέντρα Θεραπείας για παιδιά και εφήβους με σοβαρές αναπηρίες και διαταραχές συμπεριφοράς, ερευνητικά κέντρα (CNRS και CESRA), ψυχιατρικά νοσοκομεία. Από το 1990 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και εργάζεται στο ΙΥΠ στην Διεύθυνση Οικογενειακών Σχέσεων με εμπλοκή σε προγράμματα έρευνας και παροχής υπηρεσιών που αφορούν στην: - Σωματική κακοποίηση και παραμέληση - Δυστροφία μη οργανικής αιτιολογίας - Ιδρυματική περίθαλψη (Αναδιοργάνωση Κέντρου Παιδικής Μέριμνας και σχεδιασμός εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας) - Ενδοοικογενειακή σεξουαλική παραβίαση παιδιών και εφήβων - Διερεύνηση αναγκών υγείας παιδικού πληθυσμού σε απομονωμένες περιοχές - Αγωγή Υγείας και εκπαίδευση επαγγελματιών σε διάφορους φορείς Τα παραπάνω πεδία έχουν γίνει αντικείμενο ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων. Η Νέλλη Γεωργούδη είναι βασική υπεύθυνη του προγράμματος συνεργασίας με το Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του ΠΓΝΑ «Γ.Γεννηματάς» με αντικείμενο "Αιμομιξία - Τραύμα - Εφηβεία". Κατά τα έτη 1990 - 2000 εργάστηκε ως ψυχοθεραπεύρια με μερική απασχόληση στην Ειδική Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα «Σπύρος Δοξιάδης». Ψυχαναλυτική εκπαίδευση στα πλαίσια της Ψυχαναλυτικής Εταιρίας των Παρισίων (SPP).

Γεωργούλας, Στράτος
Ο Στράτος Γεωργούλας είναι επίκουρος καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Νεότητας, του Ελεύθερου Χρόνου και του Αθλητισμού στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει δημοσιεύσει αρκετές μονογραφίες και επιστημονικά άρθρα στα γνωστικά αντικείμενα της εγκληματολογίας και της κοινωνιολογίας του ελεύθερου χρόνου.

Νομικός, εγκληματολόγος, ειδική επιστήμων Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο ψυχίατρος Γιώργος Νικολαΐδης είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην φιλοσοφία της ψυχικής διαταραχής (τμήμα Φιλοσοφίας του King΄s College & Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Νοσοκομείου Maudsley) και στις Ψυχαναλυτικές Σπουδές (Κέντρο Ψυχοθεραπευτικών Σπουδών του School of Health and Related Research του Πανεπιστημίου του Sheffield). Έχει εργασθεί σε κέντρα σωματικής ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κέντρα ημέρας. Από το 2005 είναι διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

Η Κική Πετρουλάκη απέκτησε το πτυχίο της από το Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το ίδιο τμήμα της απονεμήθηκε και το διδακτορικό της δίπλωμα στην πειραματική ψυχολογία. Έχει διδάξει μαθήματα πειραματικής ψυχολογίας και μεθοδολογίας της έρευνας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και σήμερα διδάσκει μαθήματα πειραματικής ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Κοινωνική λειτουγός, Διεύθυνση Οικογενειακών Σχέσεων Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού.

Η Μεταξία Σταυριανάκη είναι κοινωνική λειτουργός.

Η Κορίνα Χατζηνικολάου είναι Αναπτυξιακή Ψυχολόγος.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.