Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αναζητώντας τη χριστιανική ελευθερία
Συγγραφέας:   Raymond Franz


Αναζητώντας τη χριστιανική ελευθερία
Η εύρεση μιας σωστής ισορροπίας μεταξύ ελευθερίας και ευθύνης αποτελεί πρόβλημα, που έχει απασχολήσει κάθε ευσυνείδητο Χριστιανό. Για εκείνους πού μεγάλωσαν σε ένα αυστηρά δομημένο θρησκευτικό περιβάλλον, η ισορροπία μεταξύ της πιστότητας προς μία θρησκευτική οργάνωση, προς την οικογένεια και την προσωπική ευθύνη ίσως δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.
Ως Μάρτυρας του Ιεχωβά τρίτης γενιάς, ο Franz υπηρέτησε για περισσότερα από σαράντα χρόνια σε κάθε επίπεδο της δομής της οργάνωσης. Τα εννέα από αυτά τα χρόνια τα πέρασε ως μέλος του κεντρικού εκτελεστικού συμβουλίου, του Κυβερνώντος Σώματος.

Ο Καθηγητής Stephen Cox του Πανεπιστημίου της California, γράφει: "Το ΄Αναζητώντας την Χριστιανική Ελευθερία΄ είναι μία από τις πληρέστερες και πιο διαφωτιστικές καταγραφές, που είναι διαθέσιμες επάνω στη ζωή μιας σύγχρονης θρησκευτικής ομάδας όπως αυτής των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Ποτέ ξανά, ενδεχομένως, δεν εξετάστηκε με τόση λεπτομέρεια η σχέση μεταξύ της θρησκευτικής πεποίθησης και της τακτικής μιας οργάνωσης.
Το ΄Αναζητώντας την Χριστιανική Ελευθερία" αποτελεί μία πολύ σημαντική μελέτη του κινήματος της Σκοπιάς, και σχολιάζει την παρούσα κατάσταση αυτής, αλλά η σημασία του βιβλίου δεν περιορίζεται σε αυτό το κίνημα. Βοηθά στην κατανόηση ενός ευρέος συνόλου κοινωνικών και ψυχολογικών δυνάμεων, που διαμορφώνουν την ερμηνεία της Βίβλου και της θρησκευτικής ζωής των ανθρώπων, συχνά χωρίς οι ίδιοι να το συνειδητοποιούν".


Σημείωση: Οι περικοπές της Αγίας Γραφής που περιέχονται στο βιβλίο προέρχονται από τη μετάφραση του Νεοφύτου Βάμβα, έκδ. Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας.

22χ15 εκ., 982 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Αντιαιρετικά
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 280 (Χριστιανικά δόγματα)
Άλλα πρόσωπα: Γεώργιος Καλαντζής (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-98713-4-1
ISBN (10ψήφιο): 960-98713-4-8
Βάρος: 1.34 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
37.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.18
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Franz, Raymond
O Ρέυμοντ Φράντς, ανηψιός του Φρέντερικ Φράντς, τέταρτου προέδρου της Εταιρείας Σκοπιά, γεννήθηκε σε οικογένεια Μαρτύρων του Ιεχωβά και υπηρέτησε την οργάνωση αυτή "σαράντα χρόνια σε ολοχρόνια υπηρεσία, ως σκαπανέας, ειδικός σκαπανέας, επίσκοπος περιφερείας, επίσκοπος περιοχής, ιεραπόστολος επίσκοπος τμήματος, μέλος της οικογένειας Μπέθελ, μέλος του Κυβερνώντος Σώματος", μέχρι την παραίτησή του από το Κυβερνών Σώμα το 1980 και την αποκοπή του το 1981.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.