Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιατρικό ελληνοαγγλικό λεξικό

Ιατρικό ελληνοαγγλικό λεξικό

Το "Ιατρικό ελληνο-αγγλικό λεξικό" σχεδιάστηκε με γνώμονα την εύκολη χρησιμοποίηση του και αποτελεί σημαντική προσφορά στην ελληνική βιβλιογραφία. Απευθύνεται κυρίως σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, σε φοιτητές ιατρικής αλλά και σε άλλους επιστήμονες. Δεν περιορίζεται εις την απόδοση του ιατρικού όρου εις την αγγλική και την προφορά του, αλλά δίδεται βραχεία ή εκτεταμένη επεξήγηση ή σχολιασμός στην ελληνική. Μπορεί έτσι να φανεί χρήσιμο όχι μόνο στον επιστήμονα που ψάχνει γιά την μετάφραση ενός συγκεκριμένου όρου, ή σε όποιον θέλει να είναι σίγουρος γιά την ακριβή έννοια του όρου που θέλει να χρησιμοποιήσει, αλλά και στον ιδιώτη που ψάχνει να καταλάβει την έννοια ενός ιατρικού όρου. Ορισμένα λήμματα είναι μεγάλα με υποκατηγορίες όπως π.χ. εις το λήμμα Κίρρωσεις, όπου αναφέρονται 26 υποκατηγορίες με βραχεία επεξήγηση πρίν δοθεί η μετάφρασή τους και η σχετική προφορά τους. Προλογίζεται από τον ακαδημαΐκό καθ. κ. Γρηγόριο Σκαλκέα οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει: Η έκδοση αυτού του λεξικού συμβάλει και συμπληρώνει ένα κενό στην βιο-ιατρική λεξικογραφία.


29χ21 εκ., 1500 σελίδες
Δέσιμο: Δερματόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 610.03 (Ιατρική - Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά ), 610.014 21 (Ιατρική - Ορολογία - Αγγλικά)
ISBN: 978-960-7201-78-2
ISBN (10ψήφιο): 960-7201-78-7
Βάρος: 4.419 κιλά
Εκδότης: Μέτρον
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
346.13
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

308.06
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ιατρίδης, Σωτήριος
Ο Δρ. Σωτήριος Ιατρίδης ομοτ. Επικ. Καθηγητής Παθολογίας είχε πλούσια ιατρική δράση ως διευθυντής παθολογικών κλινικών νοσοκομείων της Αθήνας, εις τα οποία επί σειρά ετών εδίδαξε κλινική παθολογία εις πεμπτοετείς φοιτητές της ιατρικής. Παραλλήλως ασχολήθηκε με ερευνητικό και συγγραφικό έργο, το οποίο έτυχε παγκόσμιας αναγνωρίσεως. Ιδιαιτέρως εργαζόμενος ώς ερευνητής εις το University of Chapel Hill N.C, των Η.Π.Α, απέδειξε οτι η ταχεία επί ημίωρον βάδιση αποτρέπει την εναπόθεση ινώδους επί του ενδοθηλίου των αρτηριών και την σκλήρυνσή τους. Οι μελέτες αυτές αναφέρονται περισσότερο από 1.500 φορές σε διεθνή περιοδικά, ξενόγλωσσα συγγράματα αιματολογίας και παθολογίας, έκτοτε δε αποτελούν βασική ιατρική γνώση. Παραλλήλως με την ιατρική ασχολείται και με την δημιουργία έργων ζωγραφικής.

Κύρκου, Καλλιόπη Α.
Η Δρ. Καλλιόπη Α. Κύρκου, είναι ομοτ. Αν. Καθηγήτρια Κυτταρολογίας, Κυτταρογενετικής και Παθολογικής Ανατομικής του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οργάνωσε και διηύθυνε το τμήμα της Κυτταρολογίας, Κυτταρογενετικής και Ιστοκαλλιεργειών του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και το Κυτταρολογικό Εργαστήριο του Γενικού Λαϊκού. Ίδρυσε και διηύθυνε το εργαστήριο Κυτταρογενετικής και Ιστοκαλλιεργειών εις την Μονάδα Ερεύνης της Βʼ Προπαιδευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον καθ. κ. Κ. Γαρδίκα. Ως ευρευνήτρια εργάστηκε 1. στο CNRS, Παρίσι, Γαλλία 2. στην Βασιλεία της Ελβετίας εις το International Laboratory, ως μέλος του παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εις την Κυτταρογενετική και 3. στις Η.Π.Α α) στα Εργαστήρια Κυτταρολογίας και καλλιεργείας ιστών του πανεπιστημίου Duke Β.Καρολίνας, εις τα ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τον καρκίνο. β) στο Ερευνητικό Αιματολογικό τμήμα του Veterans Administration Hospital και γ) στο Πανεπιστήμιο του Chicago, Illinois με τον Καθηγητή G. Wied εις την Μορφολογική Μελέτη με ανάλυση εικόνος από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος της τριμελούς επιτροπής προγράμματος της Ευρωπαΐκής Ενώσεως Κυτταρολογικών Εταιριών. Το διδακτικό, συγγραφικό και ερευνητικό της έργο είναι πλούσιο με διεθνή αναγνώρηση και προβολή.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.