Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού;
(4 μαρτυρίες για το τελικό στάδιο της ζωής)

Offer
Η αγωνιώδης επιδίωξη της θεραπείας απηχεί την υπέρτατη κραυγή του ανθρώπου που φοβάται και απορρίπτει το θάνατο, καθώς δεν αισθάνεται την παραμικρή ελπίδα, ως εάν ο Θεός να μην υπάρχει. Δεν μπορεί να συνυπάρξει με την πίστη στην ανάσταση και στην αιώνια ζωή. Το εκφράζει ωραία στην Ε΄ Ομιλία του προς τους κατοίκους της Αντιοχείας ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: "Τι έχει λοιπόν ο θάνατος, που είναι τόσο τρομερό; Πείτε το μου. Μήπως είναι το ότι μας εισάγει στο λιμάνι της ευτυχίας; Ελπίζουμε αγαθά ΄α οφθαλμός ουκ είδε και ους ουκ ήκουσε και επί καρδίαν ανθρώπου ουκ ανέβη΄ και αναβάλλουμε τη στιγμή που θα τα απολαύσουμε; Αν πιστεύετε, δείξτε την πίστη σας με τα έργα σας. Και πώς τα έργα θα γίνουν μαρτυρία της πίστεώς σας; Κάνοντάς σας να υπερβείτε το φόβο του θανάτου". Ο άνθρωπος που θεωρεί το θάνατο ως ένα πέρασμα, μια κοίμηση, δεν νοείται να προσπαθεί εναγωνίως να καθυστερήσει το πέρασμα σε μια ζωή που πάντα θεωρούσε "ανώτερη"· είναι σαν να αναστέλλει τη συνέχεια της ζωής, υποχωρώντας σε μια παράλογη δυσπιστία προς όλα εκείνα που μέχρι τώρα αποτελούσαν την ελπίδα του. Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού;


Περιλαμβάνονται τα κείμενα:
- π. Dominique Beaufils: "Συμπόρευση με τα άτομα σε τελικό στάδιο: Μια χριστιανική θεώρηση"
- Daniel Hinshaw - Jane Carnahan Hinshaw: "Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών"
- π. Dominique Beaufils: "Ο θάνατος - κοίμηση του χριστιανού"
- Corinna Delkeskamp - Hayes: "Το πνευματικό αίτημα μιας μητέρας"

20χ12 εκ., 104 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 291.569 7 (Θάνατος - Θρησκευτικές απόψεις)
Άλλα πρόσωπα: Πολυξένη Τσαλίκη - Κιοσόγλου (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-527-549-5
ISBN (10ψήφιο): 960-527-549-Χ
Βάρος: 0.164 κιλά
Εκδότης: Αρμός
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
9.18
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.79
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O Ντομινίκ Μπωφίς γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 1942 στο Παρίσι. Είναι έγγαμος, πατέρας τριών παιδιών και παππούς επτά εγγονών. Σπούδασε Ιατρική στο Παρίσι και ειδικεύτηκε στη Χειρουργική, την οποία και ασκεί. Στό πλαίσιο της διακονίας του στη Χειρουργική, δημιούργησε καί διευθύνει μια μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής και Αντιμετώπισης του Πόνου. Είναι μέλος της Γαλλικής Εταιρείας Συμπόρευσης και Ανακουφιστικής Μέριμνας (SFAP). ενώ συντονίζει την ερευνητική προσπάθεια "Ανακουφιστική Αγωγή και Πνευματικότητα". Παράλληλα, είναι διάκονος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. εργάζεται δε στον Τομέα της Βιοηθικής, στο πλαίσιο της Ορθόδοξης Θεολογίας. Δημοσιεύει άρθρα επί ιατρικών θεμάτων, των βιοηθικών προεκτάσεων και των πιθανών παρεκκλίσεών τους. Μετέχει σε συνέδρια στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ελλάδα και στο Λίβανο. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Η πίστη σου σέσωκέ σε: Ορθόδοξη προσέγγιση στην ασθένεια και το θάνατο", εκδόσεις Desclee Brouwer, Συλλογή Theophanie, το οποίο εντός ολίγου θα εκδοθεί στα ελληνικά. Το 1996, μαζί με τον π. Ιωάννη Μπρεκ και τον π. Μπόρις Μπομπρινσκόι, ίδρυσαν την Ορθόδοξη Ένωση Βιοηθικών Μελετών, της οποίας παραμένει γραμματέας.

Η Τζαίην Χίνσοου είναι γιατρός. Ασπάστηκε την ορθοδοξία και έλαβε το άγιο χρίσμα την Πεντηκοστή του 1995. Ενδιαφέρεται, ειδικεύεται και έχει αφοσιωθεί στη μέριμνα για τους αποθνήσκοντες. Το ιδιαίτερο αυτό μέλημά του ενισχύεται από τη θεολογία περί ενσαρκώσεως της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Η Τζαίην διδάσκει στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, με ιδιαίτερη εμπειρία στον τομέα των καταληκτικών ασθενών από AIDS. Από τον Ιούλιο του 2001, οπότε και εγκαινιάστηκε το Πρόγραμμα Παρηγορητικής Μέριμνας για τους ασθενείς αυτούς, εργάζεται στον τομέα της ψυχιατρικής υποστήριξης.

Η Corinna (Cornelia μετά τη μεταστροφή της στην oρθοδοξία) Delkeskamp - Hayes είναι διευθύντρια των Εύριοπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σπουδών στη Φιλοσοφία της Ιατρικής, εκδότρια του περιοδικού Christian Bioethics, καθώς καί μέλος της εκδοτικής επιτροπής του Journal of Medicine and Philosophy. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα για φιλοσοφία, τη βιοηθική και τη χριστιανική βιοηθική. Σε συνεργασία με τη Mary Ann Gardel έχει εκδώσει το βιβλίο "Science, Technology, and the Art of Medicine", European-American Dialogues (Kluwer Academic Publishers, Ντόρντρεχτ 1993).

O Νταν Χίνσοου είναι γιατρός. Ασπάστηκε την ορθοδοξία και έλαβε το άγιο χρίσμα την Πεντηκοστή του 1995. Ενδιαφέρεται, ειδικεύεται και έχει αφοσιωθεί στη μέριμνα για τους αποθνήσκοντες. Το ιδιαίτερο αυτό μέλημά του ενισχύεται από τη θεολογία περί ενσαρκώσεως της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Ο Ντάν σπούδασε αρχικά Γενική Χειρουργική. Είναι καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει και ασκεί την Παρηγορητική (Ανακουφιστική) Ιατρική στο Department of Veterans Affairs Medical Center, Αν Άρμπορ, Μίσιγκαν. Μετά από πολυετή εμπειρία στο σύστημα VA (προϊστάμενος Χειρουργικής επί δέκα χρόνια καΙ προϊστάμενος Ιατρικού Προσωπικού επί πέντε χρόνια, ο Νταν εκπαιδεύτηκε επιπλέον στην Παρηγορητική Ιατρική στο Cleveland Clinic, στο Οχάιο, επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο 2001.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.