Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η έξοδος από την κρίση
Συγγραφέας:   Κωνσταντίνος Κόλμερ


Offer
Όπως η δημιουργία πιστωτικής "φούσκας" ήταν αποτέλεσμα της αυταρέσκειας των Κεντρικών Τραπεζών, έτσι και η επιχείρησι διασώσεώς των ενέχει τον κίνδυνο δημιουργίας νέας "φούσκας", με την εκτύπωσι 7 τρισ. $ από "ζεστόν αέρα".

Η ρευστότητα αυτή, "παγωμένη" με ανακαταθέσεις των Τραπεζών στις Κεντρικές Τράπεζες, ενδέχεται να τακεί και να προκαλέσει ένα πληθωριστικό "ντόμινο" ευθύς ως ένα πολιτικό γεγονός επιφέρει πανικόν στις αγορές (π.χ. ένας πόλεμος εναντίον του Ιράν). Οι μεγάλες εφέτος ανατιμήσεις των τροφίμων, των μετάλλων και του χρυσού φανερώνουν νευρικότητα των επενδυτών.

Η επικίνδυνη αυτή προοπτική ευρίσκει την Ελλάδα μέσα στην "παγίδα" του δημοσίου χρέους, μ΄ αποτέλεσμα την "ευημερία" των δανεικών που εξησφάλισαν τα κόμματα εξουσίας μετά την μεταπολίτευση να διαδέχεται τώρα η δυσημερία των ελλειμμάτων, της ανεργίας και των οφειλών, που υπερβαίνουν συνολικά τα 750 δις ευρώ (δημόσιο 310+ιδιωτικό 250+συνταξιοδοτικό 190).

Η χώρα παρουσιάζει διπλούν έλλειμμα: στον προϋπολογισμό (12% του ΑΕΠ) και στο (αν)ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών (7% του ΑΕΠ). Όπερ καθιστά την εξυπηρέτησί των εξόχως δυσχερές πρόβλημα υπό συνθήκας περιορισμού του εξωτερικού δανεισμού.

Εν τούτοις, άλυτα οικονομικά προβλήματα δεν υπάρχουν. Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι πολιτικόν. Με την κατάλληλη ηγεσία και με σοβαρά μέτρα περιορισμού της κρατικής σπατάλης και φορολογίας της υπερκαταναλώσεως, η χώρα μπορεί να εξέλθη της κρίσεως.

21χ14 εκ., 328 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330.495 (Οικονομία - Ελλάς), 338.949 5 (Οικονομική πολιτική - Ελλάς)
ISBN: 978-960-14-2093-6
ISBN (10ψήφιο): 960-14-2093-2
Βάρος: 0.532 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
17.32
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.95
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κόλμερ, Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Κόλμερ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών νομικά, πολιτικές και οικονομικές επιστήμες και μετεκπαιδεύτηκε στην οικονομική θεωρία στις ΗΠΑ. Εργάστηκε στις αθηναϊκές εφημερίδες αρχικά ως σκιτσογράφος και, εν συνεχεία, ως οικονομικός συντάκτης και πολιτικός αρθρογράφος. Εγκαινίασε οικονομικές στήλες στην "Eστία", στα "Nέα", στην "Βραδυνή", αρθρογράφησε στην "Μεσημβρινή" και παρουσίασε εκπομπές οικονομικού περιεχομένου στην ΕΡΤ και στο "Κανάλι 5". Από 30ετίας είναι ανταποκριτής της Eλβετικής οικονομικής εφημερίδας "HandelsZeitung", στην οποία προβάλλει την Ελλάδα με ετήσιο πολυσέλιδο αφιέρωμα. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επιμορφώσεως το 1978 και ασχολήθηκε με την συγγραφή βιβλίων πολιτικοοικονομικού περιεχομένου, όπως "Το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος" (ΚΠΕΕ 1979, μαζί με τους κ.κ. Κ. Χρηστίδη και Ν. Τσώρην), "Ο εξ Ανατολών κίνδυνος και η ελληνική αποανάπτυξις" (Elektra Press 1985), "Η χρεοκοπία της τρίτης ελληνικής δημοκρατίας" (Δήλος 1995), "Δυστυχώς επτωχεύσαμε" (Ροές 1996), "Η υποτίμησι της δραχμής και της... Ελλάδος" (Ροές 1998), "Η γιγάντωσι της ανεργίας με το ευρώ" (Κάκτος 2001), "Η μεγάλη ληστεία του χρηματιστηρίου" (Κάκτος 2002).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.