Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Καιρός: Ο γιος της Γης και του Ήλιου
(Η πρόγνωση)
Συγγραφέας:   Δημήτρης Ζιακόπουλος


No Cover
Στα δύο πρώτα κεφάλαια εξετάζονται τα μέσα που χρησιμοποιούνται σήμερα για την παρατήρηση του καιρού και οι σύγχρονες μέθοδοι πρόγνωσής του που καλύπτουν χρονικό διάστημα από λίγες ώρες έως και 5 μήνες. Για τον συγγραφέα, πρωταρχικοί στόχοι είναι η αξιολόγηση και η αξιοποίηση των μετεωρολογικών παρατηρήσεων και των προγνώσεων που υπάρχουν στις ιστοσελίδες του διαδικτύου (internet) και η καλύτερη κατανόηση των δελτίων καιρού που καθημερινά παρουσιάζονται στα ΜΜΕ.
Στο τρίτο κεφάλαιο περιγράφονται οι πιο χαρακτηριστικοί τύποι καιρού στην Ελλάδα και τα βαρομετρικά συστήματα που συνδέονται με αυτούς. Ειδικότερα, εξετάζονται οι κυκλώνες της Μεσογείου, οι μετεωρολογικές βόμβες, οι ψυχρές εισβολές, οι χιονοπτώσεις, οι πλημμύρες, τα μελτέμια, οι καύσωνες και τα μπουρίνια. Αναδεικνύεται σε κάθε περίπτωση ο σημαντικός ρόλος του ανάγλυφου στη διαφοροποίηση του καιρού μεταξύ των επιμέρους περιοχών της χώρας.
Στο τέταρτο κεφάλαιο εξετάζεται η πρακτική (εμπειρική) πρόβλεψη του καιρού που κάνει ο άνθρωπος σχεδόν από τότε που εμφανίστηκε στη γη και γίνεται διάκριση μεταξύ των μεθόδων πρόβλεψης που έχουν επιστημονική βάση και είναι χρήσιμες και εκείνων που ανήκουν στην κατηγορία των προκαταλήψεων και των δοξασιών.
Το πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο διαπραγματεύεται χωρίς κραυγές και υπερβολές το θέμα των κλιματικών αλλαγών του πλανήτη μας. Εξετάζονται όλοι οι παράγοντες που καθορίζουν τον καιρό και το κλίμα της γης, έτσι ώστε, ακόμα και οι αναγνώστες που δεν έχουν ειδικές γνώσεις, να μπορέσουν να κατανοήσουν τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.
Ο παρών τόμος είναι ο δεύτερος τόμος μιας τριλογίας με την οποία ο συγγραφέας επιχειρεί να μας γνωρίσει το συναρπαστικό κόσμο του καιρού και του κλίματος με πολύ κατανοητό τρόπο. Οι τόμοι είναι έγχρωμοι με πολλά σχήματα, πίνακες και χάρτες και διανθίζονται με εκπληκτικές φωτογραφίες καιρικών φαινομένων που παρατηρήθηκαν στην πατρίδας μας.

24χ17 εκ., 293 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2 από 3
ISBN Set: 960-92667-0-3
ISBN13 Set: 978-960-92667-0-3
Ταξινόμιση DDC: 551.5 (Μετεωρολογία)
ISBN: 978-960-92667-2-7
ISBN (10ψήφιο): 960-92667-2-Χ
Βάρος: 0.618 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
35.25
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.73
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ζιακόπουλος, Δημήτρης
Ο Δημήτρης Ζιακόπουλος γεννήθηκε στην Κόνιτσα Ιωαννίνων. Σπούδασε Μαθηματικά και Μετεωρολογία. Είναι Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και παράλληλα παρουσιάζει το Δελτίο Καιρού στη δημόσια τηλεόραση. Είναι μέλος της ομάδας εργασίας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) για την παροχή μετεωρολογικών υπηρεσιών προς το κοινό καθώς και μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Παρουσιαστών Καιρού για την επικοινωνία με τους Ευρωπαίους πολίτες σε θέματα κλιματικής αλλαγής. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.