Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοινωνική γεωγραφία των πόλεων
Συγγραφείς:   Paul Knox, Steven Pinch,


Offer
Ήδη από το 2008 πάνω από τον μισό πληθυσμό της γης κατοικεί σε πόλεις. Οι πόλεις δεν συγκεντρώνουν μόνο την οικονομική δραστηριότητα, μια και προφανώς συγκεντρώνουν το σύνολο των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, αλλά αποτελούν πλέον τα κέντρα για επιστημονική παραγωγή, καλλιτεχνική δημιουργία και για την παραγωγή και αντιπαράθεση ιδεών. Χωρίς καμιά λοιπόν αμφιβολία οι άνθρωποι διαμορφώνουν καθημερινά τις πόλεις, ενώ παράλληλα διαμορφώνονται από αυτές, αφού οι πόλεις οριοθετούν τις επιλογές τους.

Η μελέτη λοιπόν της κοινωνικής γεωγραφίας των πόλεων καθίσταται επιτακτικότερη τόσο λόγω του διαρκώς αυξανόμενου ρόλου τους στη διαχείριση της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας αλλά και λόγω του σημειούμενου μετασχηματισμού τους ως αποτέλεσμα των νέων "καθηκόντων" που τους ανατίθενται. Οι κοινωνικές επιπτώσεις της εξέλιξης αυτής είναι ορατές τις τελευταίες δεκαετίες στις πόλεις του δυτικού κόσμου και εκφράζονται ποικιλοτρόπως (στεγαστικός διαχωρισμός, άστεγοι, διακρίσεις απέναντι σε μειονότητες, συγκρούσεις, εγκληματικότητα, καταπίεση και επιτήρηση).
Εξελίξεις που υπογραμμίζονται επιπλέον από την ανάπτυξη κινημάτων και την προώθηση πολιτικών.
Η ελληνική έκδοση της "Κοινωνικής γεωγραφίας των πόλεων" προσφέρει πλήρη εικόνα του εύρους και της ποικιλίας των θεμάτων που απασχολούν τις σύγχρονες πόλεις. Μεταφρασμένο και επιμελημένο από ειδικούς πανεπιστημιακούς, το έργο περιλαμβάνει πολυσέλιδο γλωσσάρι σχετικών επιστημονικών όρων και εκτενές ευρετήριο, παρουσιάζει με σαφή τρόπο όλα τα ζητήματα της αστικής γεωγραφίας, ενώ ανατρέχει συστηματικά στις διαδοχικές και παράλληλες ερμηνείες που αναπτύχθηκαν σε αυτό τον τομέα από τις αρχές του 20ού αιώνα.

24χ17 εκ., 637 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνικές επιστήμες=Social Sciences
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 361.1 (Κοινωνικά προβλήματα), 307.1 (Αστική ανάπτυξη), 307.76 (Πόλεις), 307.76 (Αστική γεωγραφία)
Άλλα πρόσωπα: Μιχάλης Σπουρδαλάκης (Υπεύθυνος Σειράς) , Θωμάς Μαλούτας (Επιμελητής) , Νικόλαος Δ. Καρανικόλας (Μεταφραστής) , Βασίλης Αράπογλου (Μεταφραστής) , Γιώργος Κανδύλης (Μεταφραστής) , Ιωάννης Χωριανόπουλος (Μεταφραστής) , Νίκος Σουλιώτης (Μεταφραστής) , Κάρολος Ιωσήφ Καβουλάκος (Μεταφραστής) , Γεωργία Αλεξανδρή (Μεταφραστής) , Ιωάννης Σαγιάς (Μεταφραστής) , Γιάννης Φραγκόπουλος (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-449-820-8
ISBN (10ψήφιο): 960-449-820-7
Βάρος: 1.076 κιλά
Εκδότης: Σαββάλας
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
34.70
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.07
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Paul Knox είναι διακεκριμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Virginia Tech όπου υπήρξε επικεφαλής της Σχολής Αρχιτεκτονικής και Αστικών Σπουδών. Το "Metroburbia USA" (2008) αποτελεί το τελευταίο του βιβλίο.

Ο Steven Pinch είναι καθηγητής στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον. Βασικές δημοσιεύσεις του αποτελούν τα βιβλία "Cities and Services" (1985) και "Worlds of Welfare" (1997).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.