Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γενική διδακτική μεθοδολογία. Γενικά ψυχοπαιδαγωγικά θέματα
(Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών)

Offer

Με το βιβλίο αυτό επιδιώκεται να βοηθηθούν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί στην κατάκτηση των στοιχείων εκείνων της Γενικής Διδακτικής Μεθοδολογίας και των Γενικών Ψυχοπαιδαγωγικών Θεμάτων που απαιτούνται για την επιτυχία τους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Βέβαια, η παρούσα έκδοση είναι πολύτιμο εργαλείο και για εκείνους που ήδη υπηρετούν στα σχολεία. Πέρα από τα θέματα που αναπτύσσονται στην προηγούμενη έκδοση (αντιμετώπιση προβλημάτων σχολικής ζωής, ρόλος του εκπαιδευτικού στο σύγχρονο σχολείο, επικοινωνία και διαπροσωπικές σχέσεις στο σχολικό περιβάλλον, σχέσεις σχολείου και κοινωνίας, εξωσχολικοί παράγοντες αγωγής), περιλαμβάνονται επιπλέον θέματα όπως τα ΔΕΠΣ και η Ευέλικτη Ζώνη, καθώς και στοιχεία από την Οργάνωση και Διοίκηση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Οι ερωτήσεις αρκετών κεφαλαίων έχουν εμπλουτιστεί με βάση τους πρόσφατους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.Σημείωση: Νέα συμπληρωμένη έκδοση.

24χ17 εκ., 333 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση. Παιδαγωγική), 370.150 7 (Παιδαγωγική ψυχολογία - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-455-686-1
ISBN (10ψήφιο): 960-455-686-Χ
Βάρος: 0.582 κιλά
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
18.80
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.97
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ουρανία Καλούρη -Αντωνοπούλου είναι αρχικά πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος (Maitrise) Παιδαγωγικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Caen της Γαλλίας. Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών της σπουδών εξειδικεύτηκε στην Παιδαγωγική, την Ψυχολογία, τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη Συμβουλευτική, αποκτώντας αντίστοιχα τους τίτλους: Πτυχίο Ειδίκευσης στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό από το Εθνικό Ινστιτούτο Μελέτης της Εργασίας και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΙΝΕΤΟΡ) στο Παρίσι, D.E.A. Ψυχολογίας και Επιστημών της Αγωγής από το Πανεπιστήμιο της Caen καθώς και Doctorat Παιδαγωγικών Επιστημών από το ίδιο Πανεπιστήμιο, όπου ως επόπτη-καθηγητή είχε τον Gaston Mialaret. Έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στον ΟΑΕΔ, Παιδαγωγική Σύμβουλος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στην Εθνική Πινακοθήκη, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Αναμορφωτήριο και τις Φυλακές Ανηλίκων στον Κορυδαλλό, Φιλόλογος-Παιδαγωγός στη Γ.Γ.Ν.Γ. και από το 1988 είναι Καθηγήτρια Παιδαγωγικών-Ψυχολογικών μαθημάτων και Συμβουλευτικής στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (πρώην Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.). Στα πλαίσια των ερευνητικών-επιστημονικών ενδιαφερόντων της έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Αισθητικής Αγωγής.

Ο Χρήστος Ν. Σιγάλας σπούδασε φυσικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακά στην Ηλεκτρονική-Ραδιοηλεκτρολογία. Μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδαγωγική-Διδακτική και εκπαιδεύτηκε στο μάνατζμεντ των εκπαιδευτικών μέσων στη Γλασκόβη. Υπηρέτησε στη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγητής, διευθυντής, σχολικός σύμβουλος και πρόσφερε τις υπηρεσίες του στη ΣΕΛΜΕ και στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα επί 20 έτη ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών στη Διδακτική Μεθοδολογία. Εργάστηκε επιπλέον στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Υπουργείο Παιδείας ως ειδικός σύμβουλος του υπουργού και ως διευθυντής σπουδών Δ.Ε. Υπήρξε για σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της ΣΕΛΕΤΕ (τώρα ΑΣΠΑΙΤΕ) και του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ). Διετέλεσε επίσης επί 10 έτη πρόεδρος του Βαρβακείου Ιδρύματος. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε πολλά διεθνή συνέδρια και εκπαιδευτικές συναντήσεις. Το σημαντικό συγγραφικό έργο του περιλαμβάνει βιβλία και δημοσιεύσεις μελετών, ερευνών και άρθρων για την εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει επίσης σε ομάδες συγγραφής και κρίσης σχολικών βιβλίων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.