Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κατασκευές από χάλυβα
(Αρχές σχεδιασμού στο πλαίσιο του Ευρωκώδικα 3)

Offer
Οι κατασκευές από χάλυβα σήμερα ανεγείρονται παγκοσμίως όλο και συχνότερα και σε όλο και τολμηρότερες διαστάσεις. Ταυτόχρονα, οι σύγχρονοι δομικοί κανονισμοί και ειδικότερα η έκδοση των τελικών κειμένων των Ευρωκωδίκων έχουν δημιουργήσει ένα ασφαλές, αλλά και απαιτητικό, πλαίσιο εντός του οποίου ο μηχανικός καλείται να υλοποιήσει τον σχεδιασμό των χαλύβδινων φορέων.

Στην παρούσα έκδοση μελετώνται αφενός γενικά θέματα φορέων χάλυβα και αφετέρου παρουσιάζονται κριτικά οι αρχές διαστασιολόγησης των μελών και των συνδέσεών τους.
Απευθύνεται στους σπουδαστές των τμημάτων πολιτικών μηχανικών και στους συνάδελφους πολιτικούς μηχανικούς που ασχολούνται με σχεδιασμό δομικών έργων, έχει δε ως στόχο να συμβάλει στη διάχυση των βασικών αρχ ών σχεδιασμού, οι οποίες εισάγονται με τον Ευρωκώδικα 3.

Στο βιβλίο αυτό καταβλήθηκε προσπάθεια αφενός σύνδεσης των βασικών μεθόδων σχεδιασμού με τις αντίστοιχες θεωρητικές αναλύσεις της μηχανικής και αφετέρου επεξήγησης των προαναφερόμενων μεθόδων με τη βοήθεια συναφών αριθμητικών εφαρμογών.

24χ17 εκ., 424 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 620 (Μηχανική), 624 (Κατασκευές)
ISBN: 978-960-456-184-1
ISBN (10ψήφιο): 960-456-184-7
Βάρος: 0.956 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
51.12
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

38.34
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μπανιωτόπουλος, Χαράλαμπος Κ.
O καθηγητής Dr.-Ing. Χαράλαμπος Κ. Μπανιωτόπουλος κατέχει την Έδρα Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μπίρμιγκχαμ στη Μ. Βρετανία, είναι ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου JUST της Ιορδανίας. Έχει εργαστεί ερευνητικά στο RWTH Aachen (1988-89), στο Leibniz Universitaet Hanover (2011) και στο JRC-Ispra Ιταλίας (1993-94). Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του CEN που συνέταξε τον Ευρωκώδικα 9 "Σχεδιασμός Κατασκευών Αλουμινίου". Έχει επιμεληθεί και συγγράψει 16 επιστημονικά συγγράμματα και δημοσιεύσει πάνω από 270 εργασίες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.