Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
The Olympics
(Medical Care)
Συγγραφέας:   Χρήστος Θ. Λόλας


Offer
Από την αρχαιότητα, οι πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και επιστημονικές εξελίξεις, συμπεριλαμβάνοντας και τις πρωτοπορίες στην ιατρική χαρακτηρίζουν και σηματοδοτούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η εφαρμογή των Ολυμπιακών Υγειονομικών Παροχών και της Ιατρικής Φροντίδας αποτελεί έναν σημαντικό τομέα στην οργάνωση και στοιχείο ζωτικής σημασίας στη φιλοξενία και διεξαγωγή επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε αυτή την καλλιτεχνική έκδοση για την συγγραφή της οποίας έχουν συμβάλλει εξειδικευμένα και έμπειρα άτομα στο θέμα αναλύονται:
- Οι Ολυμπιάδες της αρχαιότητας
- Ο ρόλος της Ελλάδας στην αναγέννηση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων
- Οι σύγχρονες Ολυμπιάδες και οι παραολυμπιάδες
- Μια συνοπτική ιστορία της αρχαίας ελληνικής ιατρικής και της ιατρικής του 20ού αιώνα
- Η ιατρική φροντίδα ειδικών γεγονότων (ιατρική μαζικών συγκεντρώσεων/γεγονότων)
- Η οργάνωση των ολυμπιακών υγειονομικών υπηρεσιών
- Ντόπινγκ και έλεγχος ντόπινγκ.

Στον επίλογο ο συντάκτης καταθέτει κάποιες πρωτότυπες ιδέες για το μέλλον, και μεταξύ άλλων προτείνει την πνευματική αναγέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων δίνοντας έμφαση στο θρησκευτικό στοιχείο των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτή η έκδοση αποτελεί εργαλείο και πηγή αναφοράς για τους ανθρώπους που εμπλέκονται άμεσα με την οργάνωση των ολυμπιακών υγειονομικών υπηρεσιών, τους εθελοντές γιατρούς και στο γενικό αναγνώστη που ενδιαφέρεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Σημείωση: Συνεργάτες: Costas Parisis, Demetrios Pyrros, Spyridon Spyrou, Patricia Trethowan, Christina Tsitsimpikou.

28χ21 εκ., 327 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 610.09 (Ιατρική - Ιστορία), 796.48 (Ολυμπιακοί Αγώνες)
ISBN: 978-960-210-541-2
ISBN (10ψήφιο): 960-210-541-0
Βάρος: 0.994 κιλά
Εκδότης: Οδυσσέας
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
74.55
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

55.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Λόλας, Χρήστος Θ.
Ο Χρήστος Λόλας γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όπου και εξειδικεύθηκε στη γενική χειρουργική. Κατόπιν μετεκπαιδεύτηκε επί μια πενταετία στην καρδιοχειρουργική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Oregon των ΗΠΑ και έλαβε τον τίτλο του Associate Professor. Το 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα και του ανατέθηκε η οργάνωση και λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Έγινε υφηγητής και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1986 ανέλαβε διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου συνεχίζει το κλινικό και επιστημονικό του έργο, εγκαινιάζοντας το 1990, με την πρώτη επιτυχή καρδιακή μεταμόσχευση, το πρώτο πρόγραμμα καρδιακών μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας. Έχει συγγράψει βιβλία και έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε επιστημονικά και μη περιοδικά και στον ημερήσιο Τύπο. Μέλος πολλών ελληνικών και ξένων εταιρειών και συμμετείχε σε ιατρικές αποστολές σε βαλκανικές χώρες και στην Κίνα όπου διενήργησε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Από τις πιο σημαντικές εξωιατρικές δραστηριότητές του ήταν ο αθλητισμός. Παλαιός παίκτης καλαθοσφαίρισης του Άρη Θεσσαλονίκης, τώρα ερασιτέχνης golfer, διετέλεσε Πρόεδρος του Ομίλου Golf Γλυφάδας. Συμμετείχε ενεργά στις προσπάθειες ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αθήνα, τόσο στο Τόκιο για τη Χρυσή Ολυμπιάδα όσο και στην επιτυχή προσπάθεια της Λωζάνης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, διατελέσας Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Athoc 2004. Ήταν παντρεμένος με την Κλώντια και είχε ένα γιο, τον Θωμά. Βρήκε τραγικό θάνατο, σε ηλικία 80 ετών, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα μαζί με τη σύζυγό του, στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου στις 20 Αυγούστου 2017.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.