Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στη χρηματοοικονομική λογιστική
(Θεωρητικά και πρακτικά θέματα)
Συγγραφέας:   Αντώνης Α. Παπάς


Εισαγωγή στη χρηματοοικονομική λογιστική
Το παρόν σύγγραμμα δεν είναι ένα ακόμη βιβλίο εισαγωγής Λογιστικής. Παρουσιάζει ριζοσπαστικές διαφορές σε σύγκριση με τα υπάρχοντα συγγράμματα, ως προς το σκοπό της συγγραφής του, τη μεθοδολογική προσέγγιση των θεμάτων και το περιεχόμενό του.

Η αμφισβήτηση αποτελεί κατά τη γνώμη μου τον ακρογωνιαίο λίθο του οικοδομήματος της επιστημονικής αναζήτησης και μάθησης. Η συγγραφή ενός βιβλίου πρέπει να αποσκοπεί στην ενθάρρυνση αυτής της αμφισβήτησης και να συμβάλλει στην επιτυχή αναζήτηση της αλήθειας και τη διατήρηση της επιστημονικής ανησυχίας. Πρέπει δηλαδή, να παρουσιάζει τη γνώση κατά τρόπο που να ενθαρρύνει το νέο επιστήμονα να μη αποδέχεται απόψεις των οποίων η τεκμηρίωση είναι ελλιπής.

Κατά την τριακονταετή διδακτική σταδιοδρομία μου παρατήρησα ότι η μαιευτική μέθοδος της διδασκαλίας συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην καλλιέργεια της αμφισβήτησης και στη διέγερση του προβληματισμού των φοιτητών. Παρατήρησα επίσης ότι η ίδια μέθοδος αποτρέπει τους φοιτητές να αποδεχθούν ως αληθινή μια άποψη, εάν η ορθολογικότητα της τεκμηρίωσής της δεν ικανοποιεί το προσωπικό τους κριτήριο αξιολόγησης. Αυτή τη μαθησιακή προσέγγιση ακολούθησα και για την παρουσίαση των θεμελιωδών εννοιών και διαδικασιών της Λογιστικής στο βιβλίο αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος κάθε Κεφαλαίου πρώτα γίνεται η παρουσίαση των βασικών εννοιολογικών σημείων κάποιου θέματος και της επικρατούσας θεωρητικής άποψης και στη συνέχεια γίνεται η ανάπτυξή του με την παράθεση σχετικών ερωτήσεων και των αντίστοιχων απαντήσεων. Αυτή η διαλεκτική προσέγγιση ενθαρρύνει τον περαιτέρω προβληματισμό του φοιτητή και συμβάλλει στη βελτίωση της κριτικής του σκέψης. [...]

Αντώνης Α. Παπάς
Αθήνα 2004


Σημείωση: Βελτιωμένη ανατύπωση: 2007.

24χ17 εκ., 575 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2 από 2
Ταξινόμιση DDC: 657 (Λογιστική), 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-8249-43-1
ISBN (10ψήφιο): 960-8249-43-0
Βάρος: 0.957 κιλά
Εκδότης: Μπένου Γ.
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
37.29
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.56
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αντώνης Α. Παπάς είναι καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.