Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ζωή 50+
(Υγεία, γήρανση και σύνταξη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη)

Offer
Στην Ελλάδα και την Ευρώπη του 21ου αιώνα, οι άνθρωποι άνω των πενήντα ετών δίνουν ολοένα και περισσότερο τον τόνο στη ζωή, στην οικονομία, στις οικογενειακές σχέσεις. Όμως, τι γνωρίζουμε πραγματικά για τη ζωή μετά τα πενήντα;

Στο "Ζωή 50+" επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων αξιοποιούν στοιχεία από την πιο φιλόδοξη ευρωπαϊκή προσπάθεια να λυθεί ο γρίφος της γήρανσης: την Eυρωπαϊκή Έρευνα για την Υγεία, Γήρανση και Συνταξιοδότηση (SHARE) σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού αποτελούμενο από 45 χιλιάδες άτομα σε 16 χώρες.

Μεταξύ άλλων, εξετάζονται ζητήματα, όπως η ποιότητα ζωής στο βορρά και στο νότο της Ευρώπης, η οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων και το πρόβλημα της φτώχειας, η αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας σε διάφορες χώρες, η σχέση μεταξύ της απομάκρυνσης από την εργασία και της
μελαγχολίας.


Σημείωση: Πρόλογος: Axel Borsch-Supan.

24χ17 εκ., 487 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 613 (Υγεία), 305.244 (Ηλικιωμένοι), 368 (Ασφάλιση), 155.67 (Ηλικιωμένοι (Ψυχολογία))
Άλλα πρόσωπα: Αντιγόνη Λυμπεράκη (Επιμελητής) , Αναστάσιος Φιλαλήθης (Επιμελητής) , Πλάτων Τήνιος (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-218-661-9
ISBN (10ψήφιο): 960-218-661-5
Βάρος: 0.824 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
40.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

H Teresa Bago d΄Uva είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Οικονομικών της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Εrasmus του Ρότερνταμ (Ολλανδία). Έχει λάβει το διδακτορικό της στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Υork της Αγγλίας (2006). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την εφαρμογή οικονομετρικών τεχνικών στην ανάπτυξη μοντέλων της υγείας και της χρήσης υπηρεσιών υγείας. Έχει δημοσιεύσει εργασίες της στα: Journal of Health Economics, Health Economics και International Journal of Epidemiology. Το 2005 της απονεμήθηκε το iΗΕΑ βραβείο για την καλύτερη εργασία φοιτητή.

Ο Αθανάσιος Αλεγκάκης αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή (2001). Συνεργάστηκε και συνεργάζεται με την Ιατρική Σχολή και το Πα.Γ.Ν.Η. (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου) σε θέματα συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων, πληροφορικής και στατιστικής ανάλυσης. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά.

Η Γεωργία Βερροπούλου είναι λέκτορας δημογραφίας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Research Associate στο Centre for Longitudinal Studies, Institute of Education, University of London. Σπούδασε μαθηματικά στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Κρήτης, και είναι M.Sc. και Ρh.D. Demography του London School of Economics. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια (Research Officer) στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (1996-1999). Είναι μέλος του European Association for Polulation Studies και του International Union for the Scientific Study of the Population. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν ζητήματα τεχνικών δημογραφικής ανάλυσης, γονιμότητας και εργασίας της μητέρας, καθώς και την υγεία των ηλικιωμένων και τη μετανάστευση.

Η Μαρία Βοζικάκη είναι κοινωνιολόγος, υποψήφια διδάκτωρ στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η διατριβή της αναφέρεται στην υποκειμενική ευεξία και τη χρήση υπηρεσιών υγείας εκ μέρους των ηλικιωμένων ατόμων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Έχει πτυχίο στην κοινωνική διοίκηση και μεταπτυχιακό στη δημόσια υγεία και στη διοίκηση υπηρεσιών υγείας (Πανεπιστήμιο Κρήτης), ενώ έχει εργαστεί ως κοινωνιολόγος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Θωμάς Γεωργιάδης είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πάντειου Πανεπιστήμιου (έρευνα για τη φτώχεια των ηλικιωμένων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη). Μελετά μεθοδολογίες αποτύπωσης και ορισμού της φτώχειας και τη διασύνδεση μεταξύ οικονομικής ευημερίας και συνθηκών διαβίωσης. Φοίτησε (1999-2003) στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Sussex στην οικονομική της ανάπτυξης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην ελληνική ομάδα του SHARE εργάζεται από το 2005 ως ερευνητής με ειδικότερο αντικείμενο την ποιοτική επεξεργασία των στοιχείων.

Η Σοφία Δεληπάλλα εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή, στα οικονομικά, στο University of Essex της Αγγλίας. Πριν αρχίσει να εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, δίδαξε οικονομικά στο Τμήμα Οικονομικών του University of Kent at Canterbury, του University of Wales Swansea, καθώς και του University of Essex. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι στην εφαρμοσμένη μικροοικονομική, και ιδιαίτερα στη δημόσια και βιομηχανική οικονομική. Ασχολείται ιδιαίτερα με τη φορολογία αγαθών, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εμπειρικό επίπεδο. Η τρέχουσα έρευνά της αφορά τη φορολογία προϊόντων καπνού και τις συνέπειες αυτής, μεταξύ άλλων, στη δημόσια υγεία. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Η Δήμητρα Λαμπρέλλη βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης της διδακτορικής της διατριβής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η έρευνά της αναφέρεται στη χρήση των υπηρεσιών υγείας και στις σχετικές οικονομικές επιβαρύνσεις στην Ευρώπη. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την εφαρμοσμένη μικροοικονομική, τα οικονομικά της υγείας, το φάρμακο και γενικότερα τα συστήματα υγείας. Είναι εξωτερική συνεργάτιδα της Βάσης Δεδομένων Οικονομικής Αξιολόγησης του ΕΣΥ της Αγγλίας (ΝHS - Economic Evaluation Database) του Πανεπιστημίου του Υork.

Λυμπεράκη, Αντιγόνη
Η Αντιγόνη Λυμπεράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε οικονομικά και ανάπτυξη στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Σάσεξ. Είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Κρήτης, Αθηνών και City University of New York (Queen΄ s College). Έχει εκδώσει άρθρα και βιβλία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γύρω από θέματα βιομηχανικής αναδιάρθρωσης και πολιτικής, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και απασχόλησης. Έχει συντονίσει τα Εθνικά Σχέδια για την Απασχόληση 2001, 2002 και 2003 και είναι μέλος του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ.

Η Λένα Μπορμπουδάκη είναι καθηγήτρια οικονομικών της υγείας στο ΤΕΙ Κρήτης (Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας και Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης). Είναι επιστημονική συνεργάτιδα στο ΠΜΣ Δημόσια Υγεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου διδάσκει οργάνωση υπηρεσιών υγείας και οικονομικών της υγείας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε συνέδρια.

Ο Γιώργος Παπαδούδης είναι διδάκτορας του Πάντειου Πανεπιστημίου, Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ("Προς μια πολιτική οικονομία της γήρανσης"). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πάντειο. Διετέλεσε εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης του ΙΣΤΑΜΕ για θέματα απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας (2005-2008). Εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης στο Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού (2001-2002). Συμμετείχε στην επικαιροποίηση των στοιχείων κοινωνικής προστασίας ESSPROS. Είναι ο χειριστής (Country Operator) για το SHARE στην Ελλάδα, και χειρίζεται θέματα συντονισμού και διεξαγωγής της έρευνας πεδίου για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας. Ασχολείται με το SHARE από το 2003.

Ο Πλάτων Τήνιος είναι οικονομολόγος με εκτενή συγγραφική δραστηριότητα σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.