Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το δίκαιο της θάλασσας
(Περιέχεται η Διεθνής Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας, 1982)

Το δίκαιο της θάλασσας
Το βιβλίο αυτό προορίζεται για τον φοιτητή, τον σπουδαστή ΚΕΣΕΝ/Πλοιάρχων και ειδικά τον Έλληνα πλοίαρχο στον οποίο προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις που θα του χρησιμεύσουν για την διεκπεραίωση των εργασιών του, σχετικά με το πλοίο και το πλήρωμά του, έναντι του Κράτους της σημαίας στην οποία φέρει και έναντι των ξένων αρχών με τις οποίες συναλλάσσεται ή πολλές φορές εμπλέκεται.

Βασικός στόχος του βιβλίου είναι να γνωρίσει στον αναγνώστη το νομικό καθεστώς των θαλάσσιων ζωνών τις οποίες το πλοίο διαπλέει, όπως εσωτερικά ύδατα, αιγιαλίτιδα ζώνη, αποκλειστική οικονομική ζώνη, αρχιπελαγικά ύδατα και ανοικτή θάλασσα.

Τέλος γίνεται αναφορά στο πλήρες κείμενο των άρθρων της Δ.Σ. των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, 1982.

24χ17 εκ., 349 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 341 (Διεθνές δίκαιο ), 341.37 (Ναυτικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-630-625-9
ISBN (10ψήφιο): 960-630-625-9
Βάρος: 0.599 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
20.39
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αθανάσιος Γιαννάκης είναι καθηγητής στο ΚΕΣΕΝ/Πλοιάρχων και από το 1995-2008 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (European University A.C.) στα οποία διδάσκει ναυλώσεις, ναυτική ασφάλεια και δίκαιο της θάλασσας. Είναι Πλοίαρχος Α΄ Ε.Ν. με πλοιαρχία σε ποντοπόρα πλοία και έχει διατελέσει για μεγάλο διάστημα ναυλομεσίτης (competitive broker) σε ναυλομεσιτικά γραφεία στον Πειραιά, και διευθυντής της ναυτιλιακής εταιρείας Jetwave Shipping Inc. Το "Εννοιολογικό λεξικό ναυτιλιακών όρων" είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης ναυτιλιακής εμπειρίας και απόκτησης γνώσης κατά τη διδασκαλία μαθημάτων και σεμιναρίων πάνω στις ναυλώσεις και τις ναυτικές ασφαλίσεις. Ο συγγραφέας έχει συμμετάσχει σε επιτροπές του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στο Λονδίνο και της Ε.Ε στις Βρυξέλλες σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης. Έχει δε επιλεγεί από τον ΙΜΟ σαν εμπειρογνώμων (competent person), σε θέματα ελέγχου και αξιολόγησης του ναυτικού εκπαιδευτικού συστήματος ξένων κρατών -μεταξύ των οποίων, της Ιαπωνίας και της Λετονίας- σύμφωνα με τα πρότυπα του ΙΜΟ ((STCW).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.