Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εννοιολογικό λεξικό ναυτιλιακών όρων
(Όροι ναυλοσυμφώνου, φορτωτικής, Shipping)

Εννοιολογικό λεξικό ναυτιλιακών όρων
Με το λεξικό αυτό ευελπιστώ να καλύψω ανάγκες στελεχών που εργάζονται σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις στο χώρο της εκμετάλλευσης του πλοίου, όπως διαχείριση πλοίων, ναυλώσεις, ναυτικές ασφαλίσεις, προστασία θαλασσίου περιβάλλοντος και σε άλλες ναυτιλιακές δραστηριότητες. Κρίνεται δε απαραίτητο βοήθημα για τον πλοίαρχο.
Το λεξικό είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης ναυτικής και ναυτιλιακής γνώσης και εμπειρίας μου αφενός πάνω στα πλοία σαν πλοίαρχος και αξιωματικός Ε.Ν., αφετέρου σαν στέλεχος ναυτιλιακών επιχειρήσεων και καθηγητής στο ΚΕΣΕΝ/Πλοιάρχων.
Προσπάθησα να καταγράψω εννοιολογικά τους όρους που έκρινα σαν τους πλέον αντιπροσωπευτικούς από πλευράς εκμετάλλευσης του πλοίου, αντλώντας στοιχεία από έγκυρα αγγλικά λεξικά ναυτιλιακής ορολογίας, όπως του P. Brodie και την παρατιθέμενη ελληνική και ξένη βιβλιογραφία.
[...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 165 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Παιανία
Ταξινόμιση DDC: 387.501 421 (Ναυτιλία - Ορολογία - Αγγλικά)
ISBN: 978-960-98907-0-0
ISBN (10ψήφιο): 960-98907-0-9
Βάρος: 0.334 κιλά
Εκδότης: Αμφιτρίτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
20.29
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.06
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αθανάσιος Γιαννάκης είναι καθηγητής στο ΚΕΣΕΝ/Πλοιάρχων και από το 1995-2008 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (European University A.C.) στα οποία διδάσκει ναυλώσεις, ναυτική ασφάλεια και δίκαιο της θάλασσας. Είναι Πλοίαρχος Α΄ Ε.Ν. με πλοιαρχία σε ποντοπόρα πλοία και έχει διατελέσει για μεγάλο διάστημα ναυλομεσίτης (competitive broker) σε ναυλομεσιτικά γραφεία στον Πειραιά, και διευθυντής της ναυτιλιακής εταιρείας Jetwave Shipping Inc. Το "Εννοιολογικό λεξικό ναυτιλιακών όρων" είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης ναυτιλιακής εμπειρίας και απόκτησης γνώσης κατά τη διδασκαλία μαθημάτων και σεμιναρίων πάνω στις ναυλώσεις και τις ναυτικές ασφαλίσεις. Ο συγγραφέας έχει συμμετάσχει σε επιτροπές του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στο Λονδίνο και της Ε.Ε στις Βρυξέλλες σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης. Έχει δε επιλεγεί από τον ΙΜΟ σαν εμπειρογνώμων (competent person), σε θέματα ελέγχου και αξιολόγησης του ναυτικού εκπαιδευτικού συστήματος ξένων κρατών -μεταξύ των οποίων, της Ιαπωνίας και της Λετονίας- σύμφωνα με τα πρότυπα του ΙΜΟ ((STCW).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.