Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Περιβαλλοντική φυσιολογία των ζώων
(Συγκριτική φυσιολογία)

Offer
Στο σύγγραμμα αναλύονται η φύση και τα επίπεδα της προσαρμογής, οι βασικοί μηχανισμοί της προσαρμογής και τα προβλήματα του μεγέθους και της κλιμάκωσης. Επίσης, αναλύονται οι κεντρικές ιδέες της συγκριτικής φυσιολογίας. Σε αυτές περιλαμβάνονται η ωσμωρύθμιση και απέκκριση, ο μεταβολισμός ενέργειας, η αναπνοή και η κυκλοφορία, η θερμική βιολογία, η λειτουργία των διεγέρσιμων ιστών και η ορμονική ρύθμιση. Τέλος, δίδονται οι προσαρμογές των ζωικών οργανισμών σε περιβάλλοντα όπως είναι η θάλασσα, το γλυκό νερό, ειδικά υδατικά περιβάλλοντα και η χέρσος, αλλά και εκείνων που ζουν παρασιτικά.

28χ21 εκ., 447 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
ISBN Set: 960-87714-2-0
ISBN13 Set: 978-960-87714-2-0
Ταξινόμιση DDC: 574.1 (Φυσιολογία), 333.7 (Περιβάλλον)
Άλλα πρόσωπα: Συλλογικό έργο (Μεταφραστής) , Ισίδωρος Δ. Μπέης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-87714-3-7
ISBN (10ψήφιο): 960-87714-3-9
Βάρος: 1.23 κιλά
Εκδότης: Οδυσσέας
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
61.15
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

45.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ian Johnston ξεκίνησε την ερευνητική του καριέρα στο Hull και το Bristol. Η ερευνητική του ομάδα στο St. Andrews χρησιμοποιεί γονιδιακές, μοριακές, φυσιολογικές, δομικές τεχνικές αλλά και προσεγγίσεις σε επίπεδο οργανισμού για να μελετήσει την ανάπτυξη και την αύξηση του μυός σε τελεόστεους ιχθύες, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στη θερμική προσαρμογή και την εξέλιξη των ειδών της Ανταρκτικής και της Αρκτικής.

Ο Graham Stone ξεκίνησε την ερευνητική του καριέρα στην εντομολογία στην Οξφόρδη και στη συνέχεια άλλαξε σε ευρύτερα ενδιαφέροντα για τη βιολογία των αλληλεπιδράσεων εντόμων-φυτών. Τα σημερινά του ενδιαφέροντα στο Εδιμβούργο εστιάζονται κυρίως στην οικολογία της επικονίασης (ιδιαίτερα στις κοινωνίες της ακακίας στην Αφρική) και τη βιολογία των υμενόπτερων της βελανιδιάς.

Η Pat Willmer ξεκίνησε την ερευνητική της καριέρα στη νευροβιολογία στο Cambridge, με σταδιακή στροφή σε ευρύτερα ενδιαφέροντα στη φυσιολογία των ασπόνδυλων και τις αλληλεπιδράσεις της φυσιολογίας, της οικολογίας και της συμπεριφοράς. Τα σημερινά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην περιβαλλοντική φυσιολογία των εντόμων και τις αλληλεπιδράσεις εντόμων-φυτών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.