Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρχές της μακροοικονομικής
Συγγραφείς:   Joseph E. Stiglitz, Carl E. Walsh,


Offer
Η έκδοση στα ελληνικά των δύο εγχειριδίων "Αρχές της Μικροοικονομικής" και "Αρχές της Μακροοικονομικής", των καθηγητών Joseph Stiglitz, ενός από τους κατόχους του βραβείου Νόμπελ Οικονομίας (2001), και Carl Walsh, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μείζον εκδοτικό γεγονός για τη χώρα μας.

Πρόκειται για εγχειρίδια πρωτότυπα, τόσο στη μέθοδο όσο και στη θεματική τους. Όσον αφορά τη μέθοδο, χρησιμοποιούν πέντε κεντρικές, βασικές αναλυτικές έννοιες: σχέσεις ανταλλαγής [trade-offs], κίνητρα [incentives], συναλλαγή [exchange], πληροφορία [information], διανομή [distribution]. Όσον αφορά τη θεματολογία, ενδεικτικό τόσο της καινοτομίας όσο όμως και της επικαιρότητας τους, είναι η αφιέρωση στο "Αρχές της Μικροοικονομικής" μιας ολόκληρης ενότητας στις ατελείς αγορές, με ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα κεφάλαια για την ατελή πληροφόρηση και τα συμπεριφορικά οικονομικά, και μίας σε θέματα δημόσιας πολιτικής όπου περιέχονται ιδιαιτέρως επίκαιρα κεφάλαια για το περιβάλλον, τον δημόσιο τομέα και την τεχνολογική πρόοδο. Αντίστοιχα, στο "Αρχές της Μακροοικονομικής" οι ενότητες περί μακροοικονομικής πλήρους απασχόλησης και μακροοικονομικών διακυμάνσεων, αλλά και η αφιέρωση μιας ολόκληρης ενότητας στην παγκόσμια οικονομία συνιστούν την πρωτοτυπία της προσέγγισης των συγγραφέων. Επιπλέον, και στα δύο εγχειρίδια περιλαμβάνονται κεφάλαια με οδηγό επενδύσεων για τους φοιτητές!

Εν κατακλείδι, δεν πρόκειται για συνήθη εγχειρίδια Οικονομικής. Οργανώνουν την ύλη και προσεγγίζουν τα οικονομικά φαινόμενα με πρώτο σκοπό να μεταδώσουν στους φοιτητές, αλλά και το γενικότερο αναγνωστικό κοινό, το πνεύμα και τα κίνητρα των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των ιδιωτών στη λήψη οικονομικών αποφάσεων: τι θα αγοράσουν και τι θα πουλήσουν, πόσο θα αποταμιεύσουν και πόσο θα επενδύσουν.

Με την έναρξη της οικονομικής κρίσης, ο ακαδημαϊκός αλλά και δημόσιος λόγος του καθηγητή .J. Stiglitz, ξεπέρασε τα στενά σύνορα της επιστήμης και απέκτησε ένα ευρύτερο διεθνές ακροατήριο.

(Οι επιμελητές Θοδωρής Πελαγίδης, Γιώργος Χορταρέας)

25χ18 εκ., 915 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 339 (Μακροοικονομική)
Άλλα πρόσωπα: Τίνα Πλυτά (Μεταφραστής) , Θεόδωρος Κ. Πελαγίδης (Επιμελητής) , Γεώργιος Ε. Χορταρέας (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-2343-9
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2343-2
Βάρος: 2.031 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
110.26
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

70.57
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Stiglitz, Joseph E.
Ο καθηγητής Joseph E.Stiglitz στην εκατοστή πρώτη απονομή Νόμπελ κέρδισε το βραβείο Οικονομικών. O Joseph E.Stiglitz είναι καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Stanford. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Διεθνούς Τραπέζης (World Bank). Παραιτήθηκε διότι διαφώνησε με την πολιτική που ακολουθούν οι πλούσιες χώρες απέναντι στις φτωχές. Ήταν μέλος και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Συμβούλων (Council of Economic Advisors) της κυβέρνησης Clinton και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Princeton για έντεκα χρόνια (1979-1988). Διορίσθηκε καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Yale το 1969, όταν ήταν μόλις 26 ετών.

O Carl E. Walsh είναι καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Santa Cruz, όπου διδάσκει αρχές της οικονομίας. Παλαιότερα ανήκε στο διδακτικό προσωπικό του πανεπιστημίου Princeton και του πανεπιστημίου του Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας ενώ υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Stanford. Είναι ευρέως γνωστός για την έρευνά του στη νομισματική οικονομική και συγγραφέας ενός σημαντικού μεταπτυχιακού εγχειριδίου με τίτλο "Monetary Theory and Policy" (MIT Press). Προτού ενταχθεί στο δυναμικό του πανεπιστημίου Santa Cruz ο καθηγητής Walsh διετέλεσε ανώτερος οικονομολόγος στην περιφερειακή κεντρική τράπεζα του Σαν Φραντσίσκο, όπου εξακολουθεί να είναι ακαδημαϊκός επισκέπτης. Υπήρξε ακόμη ακαδημαϊκός επισκέπτης στην περιφερειακή κεντρική τράπεζα του Κάνσας Σίτι και της Φιλαδέλφειας, όπως επίσης και στο Συμβούλιο των Διοικητών της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Έχει διδάξει μαθήματα νομισματικής οικονομικής στο τμήμα ερευνών και στους μόνιμους οικονομολόγους των κεντρικών τραπεζών του Χονγκ-Κονγκ, της Νορβηγίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας του American Economic Review ενώ σήμερα είναι αναπληρωτής αρχισυντάκτης του Journal of Μoney, Credit and Banking και του Journal of Economics and Business. Ανήκει επίσης στη συντακτική ομάδα του Journal of Makroeconomics.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.