Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο κριτικός στοχασμός στη μάθηση και εκπαίδευση ενηλίκων
(Θεωρητικές προσεγγίσεις & πρακτικές προεκτάσεις)

Offer
Ο στόχος του συγκεκριμένου βιβλίου - το οποίο αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια, και είναι το προϊόν ενός ετήσιου σχεδίου ομαδικής εργασίας (project) με μεταπτυχιακούς φοιτητές και μεταπτυχιακές φοιτήτριες από το Α.Π.Θ. και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας- είναι η οριοθέτηση της συζήτησης σχετικά με το ρόλο του κριτικού στοχασμού στη μάθηση και στην εκπαίδευση των ενηλίκων, καθώς και του πλαισίου μέσα στο οποίο οργανώνεται η σχετική θεωρία που αφορά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο ο κριτικός στοχασμός συνδέεται με την απόδοση νοήματος στην ανθρώπινη εμπειρία (νοηματοδότηση) και τη δημιουργία νέας γνώσης (μετασχηματισμός της εμπειρίας), με στόχο την ενδυνάμωση για ανάληψη δράσης (αρχικά επικοινωνιακής αλλά στη συνέχεια και χειραφετητικής) η οποία θα επιφέρει την ανάπτυξη και την αλλαγή τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος επικεντρώνεται στην παρουσίαση και ανάλυση των σημαντικότερων θεωρητικών προσεγγίσεων οι οποίες αφορούν στο ρόλο του κριτικού στοχασμού -ως ex-post facto (δια)νοητική διαδικασία- στη μάθηση και ανάπτυξη των ενηλίκων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη ΄νοηματοδότηση΄ (αποκωδικοποίηση κατά τον Freire) ως έννοια "κλειδί" για τον προσδιορισμό του. Το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται στις πρακτικές προεκτάσεις του κριτικού στοχασμού, δίνοντας έμφαση στην άλλη έννοια "κλειδί", αυτή της ΄ενδυνάμωσης΄, και στη ανάγκη ανάπτυξης μίας εκπαίδευσης ενηλίκων η οποία θα στοχεύει στη χειραφέτηση.

24χ17 εκ., 286 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 374 (Εκπαίδευση ενηλίκων), 001.2 (Μάθηση), 374 (Εκπαίδευση, Συνεχιζόμενη)
Άλλα πρόσωπα: Γιώργος Κ. Ζαρίφης (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-02-2349-1
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2349-1
Βάρος: 0.5 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
19.17
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.27
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Άσπα Δολιώτη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ, και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον Τομέα Παιδαγωγικής του ίδιου Τμήματος με κατεύθυνση τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Ο Γ. Κ. Ζαρίφης είναι λέκτορας συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Μετά τις βασικές του σπουδές με ειδίκευση στην Παιδαγωγική, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Α.Π.Θ, συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου του απονεμήθηκε αρχικά ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (ΜΑ in International & Comparative Studies in Continuing Education - 1995) και στη συνέχεια ο τίτλος του διδάκτορα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (2000). Από το 2001 έως και το 2004 εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας (ΠΔ 407/80) στον τομέα Παιδαγωγικής. Διορίστηκε στη θέση του λέκτορα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στον Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής, της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. τον Φεβρουάριο του 2005. Το γνωστικό του αντικείμενο είναι η Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση, με έμφαση στην εφαρμογή μοντέλων κριτικοστοχαστικής μάθησης και διδασκαλίας σε ενηλίκους, καθώς και η Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Ανάπτυξη (CPD) στο πλαίσιο του σύγχρονου οργανισμού μάθησης. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η μελέτη και εφαρμογή τρόπων αποτίμησης της μάθησης σε ενηλίκους, η συγκριτική μελέτη των θεσμών και των δομών επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ευρώπη, και η διερεύνηση και ενίσχυση των παραγόντων πρόσβασης και συμμετοχής ενηλίκων σε οργανωμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η Αλεξάνδρα Κανέλλου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ, και μεταπτυχιακή απόφοιτη του Τομέα Παιδαγωγικής του ίδιου Τμήματος με κατεύθυνση τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Η Νόρα Κιουπέλογλου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ, και μεταπτυχιακή απόφοιτη του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κατεύθυνση την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Ο Λάζαρος Μωυσιάδης είναι εκπαιδευτικός και μεταπτυχιακός φοιτητής του Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Η Μαρία Παρθένη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ, και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον Τομέα Παιδαγωγικής του ίδιου Τμήματος με κατεύθυνση τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Η Άννα Στρίκου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ, και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον Τομέα Παιδαγωγικής του ίδιου Τμήματος με κατεύθυνση τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Εκπαίδευση Ενηλίκων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.