Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρχιτεκτονική 2004-2005
(Διπλωματικές εργασίες )

Offer
Οι "Διπλωματικές Εργασίες" αποτελούν για τους φοιτητές την κατακλείδα της εκπαίδευσής τους, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να μελετήσουν και να παρουσιάσουν το πιο ολοκληρωμένο και με τη μεγαλύτερη εμβάθυνση θέμα, των αρχιτεκτονικών σπουδών τους. Είναι ταυτόχρονα, η κατάληξη μιας ερευνητικής προσπάθειας στη θεωρητική και πρακτική προσέγγιση της αρχιτεκτονικής.

Αλλά και για το Τμήμα Αρχιτεκτόνων, κάθε χρόνο οι τρεις περίοδοι της παρουσίασης των εργασιών αυτών, αποτελούν ένα κορυφαίο γεγονός καθώς "πιστοποιείται" συνολικά το αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Γι΄ αυτό και η δημόσια παρουσίαση των διπλωματικών εργασιών αποτελεί πεδίο γόνιμης συζήτησης και προβληματισμού, για τους διδάσκοντες και τους διδασκόμενους.

Οι φοιτητές εκπονούν τις διπλωματικές εργασίες τους είτε ατομικά, είτε σε ολιγομελείς ομάδες, για διάστημα που υπερβαίνει τους έξι μήνες. Η επίβλεψη γίνεται από έναν ή και περισσότερους διδάσκοντες. Η παρουσίαση των διπλωματικών γίνεται δημόσια, κρίνεται και βαθμολογείται από επιτροπή διδασκόντων.

Η επιλογή του θέματος και γενικά η διαδικασία προσέγγισης, συναποφασίζεται και συνδιαμορφώνεται από τους διδάσκοντες και τους διδασκόμενους. Το θεματικό πεδίο των διπλωματικών καλύπτει ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που περιλαμβάνει όλες τις κλίμακες του σχεδιασμού από την πολεοδομική-χωροταξική μέχρι την κλίμακα του βιομηχανικού αντικειμένου. Η πλειονότητα των εργασιών επικεντρώνεται στη κλίμακα του αρχιτεκτονικού και αστικού σχεδιασμού.
Η θεματολογία των διπλωματικών συχνά ανήκει στο ίδιο θεματικό πεδίο με την ερευνητική εργασία, με την οποία ο φοιτητής εισάγεται στο θεωρητικό ή ιστορικό πλαίσιο του θέματος.

Οι διπλωματικές εργασίες δεν συγκροτούν μια ενιαία και ομοιογενή αντίληψη για την Αρχιτεκτονική. Αντικατοπτρίζουν τις τάσεις, τις επιρροές, τα ενδιαφέροντα, τους διάφορους ιδεολογικούς προσανατολισμούς και προσεγγίσεις στα ζητήματα του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, τόσο των φοιτητών όσο και των διδασκόντων και αναδεικνύουν την πραγματική εκπαιδευτική εικόνα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ.

Στον τόμο αυτό παρουσιάζονται διπλωματικές εργασίες που εκπονήθηκαν από φοιτητές/-τριες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2004-05 και συγκεντρώθηκαν μετά από επανειλλημένες ειδοποιήσεις στους συναδέλφους. Τυχόν εργασίες οι οποίες για διάφορους λόγους δεν απεστάλησαν και αποσταλούν στο μέλλον, θα δημοσιευθούν σε συμπληρωματικό τεύχος.


Σημείωση: Πρόλογοι: Ζωή Καραμάνου, Νίκος Καλογήρου.

29χ23 εκ., 179 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 720 (Αρχιτεκτονική)
Άλλα πρόσωπα: Φανή Δ. Βαβύλη (Επιμελητής) , Άρης Προδρομίδης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-456-169-8
ISBN (10ψήφιο): 960-456-169-3
Βάρος: 0.493 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
38.34
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.76
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.