Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αναδιάρθρωση του κλάδου παροχής υπηρεσιών υγείας
(Δημιουργία αξίας βάσει αποτελεσμάτων)
Συγγραφείς:   Michael E. Porter, Elizabeth Olmsted Teisberg,


Αναδιάρθρωση του κλάδου παροχής υπηρεσιών υγείας
Οι έννοιες του ανταγωνισμού επί τη βάσει της αρχής "κερδίζω-κερδίζεις" ή βάσει "αποτελεσμάτων" και "παροχής μέγιστης αξίας" στον ασθενή, ήταν μέχρι πρόσφατα άγνωστες στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, τα δεδομένα αλλάζουν. Τα αυξανόμενα προβλήματα στο κόστος, αλλά και στην ποιότητα των Υπηρεσιών Υγείας, προβληματίζουν τους συντελεστές των συστημάτων υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το παρόν σύγγραμμα προσφέρει έναν μοναδικό και σύγχρονο τρόπο προσέγγισης των δυσλειτουργιών και της αναποτελεσματικότητας της προσφοράς υπηρεσιών υγείας.

Τα θέματα που διερευνώνται αφορούν τα αίτια των προβλημάτων καθώς και τους λόγους που οδήγησαν στην αποτυχία των μεταρρυθμίσεων στον τομέα υγείας. Αναλύεται η έννοια του ανταγωνισμού και ο ρόλος του κάθε "παίκτη" του συστήματος μεμονωμένα. Τέλος επιχειρείται ανάλυση του τρόπου εφαρμογής του "νέου" ανταγωνισμού σε ένα υφιστάμενο σύστημα υγείας.

Αν και τα δεδομένα λαμβάνονται από το αμερικάνικο σύστημα υγείας, το "απόλυτο" παράδειγμα ανταγωνιστικού συστήματος υγείας, οι αρχές που εκφράζονται έχουν καθολική ισχύ και μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα τα συστήματα υγείας. Η ανάπτυξη των επιμέρους θεμάτων έχει γίνει με τρόπο ώστε να γίνονται κατανοητά από εξωτερικούς και εσωτερικούς παρατηρητές. Παράλληλα έχει δοθεί έμφαση στην αυτοτέλεια του κάθε κεφαλαίου, στοιχείο που εξυπηρετεί τη μερική ανάγνωση του βιβλίου, όταν το ζητούμενο είναι η εξέταση του ενός μόνο θέματος.

Το μείγμα όλων αυτών των στοιχείων εξασφαλίζει την επιτυχημένη απεικόνιση του σύγχρονου περιβάλλοντος του κλάδου της Υγείας και καθιστά το σύγγραμμα του Καθηγητή Στρατηγικής του Harvard M.E. Porter και της Καθηγήτριας καινοτομίας του Πανεπιστημίου της Virginia E. Teisberg, ιδανικό και χρήσιμο για όλους τους αναγνώστες, παρόχους υπηρεσιών υγείας, διδάσκοντες, φοιτητές, αλλά και λοιπούς φορείς του ελληνικού συστήματος υγείας.

Το 2007, το βιβλίο αυτό "Redefininh Health Care" ψηφίστηκε ως το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς από το American College of Healthcare Executives.


Σημείωση: Πρόλογος: Ειρήνη Φαφαλιού.

24χ17 εκ., 680 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 613 (Υγεία), 362.1 (Υγειονομικές υπηρεσίες)
Άλλα πρόσωπα: Αντιγόνη Αποστολοπούλου (Μεταφραστής) , Ειρήνη Φαφαλιού (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-697-019-1
ISBN (10ψήφιο): 960-697-019-1
Βάρος: 1.121 κιλά
Εκδότης: Έλλην
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
39.22
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.