Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τοπική εκπαιδευτική ιστορία: Δάσκαλοι και δασκάλες μιλούν για την ιστορία των σχολείων τους
(Πρακτικά συνεδρίου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 11-12 Νοεμβρίου 2006)
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Τοπική εκπαιδευτική ιστορία: Δάσκαλοι και δασκάλες μιλούν για την ιστορία των σχολείων τους
Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει εργασίες εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της προσχολικής αγωγής για την ιστορία σχολείων της περιοχής της Μακεδονίας μέχρι το τέλος του μεσοπολέμου.
Πρόκειται για μια προσπάθεια "εμπλοκής" των μάχιμων εκπαιδευτικών στην τοπική εκπαιδευτική ιστορία, στην έρευνα των αρχείων και την ανάδειξη της ιστορίας των σχολείων που υπηρετούν, υπηρέτησαν ή φοίτησαν, όπως και στη χρήση του αρχειακού υλικού για την εκπόνηση προγραμμάτων με τους/τις μαθητές/τριές τους.
Μέσα από τις εργασίες των εκπαιδευτικών θα δούμε να παρελαύνουν στατιστικά του τοπικού μαθητικού πληθυσμού, αφηγήσεις πρώην μαθητών -τριών και εκπαιδευτικών, ζητήματα συμπεριφορών εκπαιδευτικών και μαθητών- τριών, ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση, τις διώξεις ή τον εξαναγκασμό των εκπαιδευτικών σε δράσεις, κτιριακά προβλήματα και αρχιτεκτονικές των σχολικών κτιρίων, θα δούμε να αναδύεται ο αγώνας και το μεράκι γονέων και κοινοτήτων για την ίδρυση σχολείων, θα εμφανιστούν οι συγκλήσεις και οι αποκλίσεις από τις κεντρικές κρατικές ρυθμίσεις. Τέλος, θα δούμε να ενσωματώνονται ζητήματα της προσφυγιάς, της φτώχειας, των εθνικιστικών αντιπαραθέσεων με γειτονικούς λαούς, της κατοχής και της αντίστασης, ζητήματα που επηρέασαν την οργάνωση και την εξέλιξη των σχολείων στην περιοχή της Μακεδονίας από το 19ο αιώνα μέχρι το μεσοπόλεμο.


Σημείωση: Πρόλογος: Χρήστος Τζήκας

24χ17 εκ., 271 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 370.094 95 (Εκπαίδευση - Ιστορία - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Βασίλης Αμανατίδης , Αντώνης Γ. Χουρδάκης (Εισηγητής) , Χρήστος Τζήκας (Επιμελητής) , Αστέριος Ι. Κουκούδης (Εισηγητής) , Ιωάννης Κασκαμανίδης (Εισηγητής) , Δημήτριος Αθ. Σιαμάγκας (Εισηγητής) , Ελένη Παταρίδου (Εισηγητής) , Γιώργος, δάσκαλος Χαλκιάς (Εισηγητής) , Κατερίνα Σαραφίδου (Εισηγητής) , Κωνσταντίνος Μαργαριτόπουλος (Εισηγητής) , Ιωάννης Α. Παπαθεμελής (Εισηγητής) , Μελαχροινή Αραμπατζή (Εισηγητής) , Ευαγγελία Γκράνα (Εισηγητής) , Αικατερίνη Παπαγεωργίου (Εισηγητής) , Στέργιος Λεβέντης (Εισηγητής) , Κωνσταντίνος Παναγόπουλος (Εισηγητής) ,
ISBN: 978-960-458-220-4
ISBN (10ψήφιο): 960-458-220-8
Βάρος: 0.493 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.