Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στην εξόρυξη και τις αποθήκες δεδομένων

Εισαγωγή στην εξόρυξη και τις αποθήκες δεδομένων

Το βιβλίο αυτό αποσκοπεί στο να εισάγει τις βασικές αρχές των αποθηκών δεδομένων και της εξόρυξης δεδομένων. Έμφαση δίνεται στην κατανόηση των εννοιών, αλλά και στη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής τους μέσα από παραδείγματα.
Η κατανόηση ολοκληρώνεται με την εφαρμογή των εννοιών μέσω ενός εργαλείου που επιτρέπει την ανάπτυξη αποθηκών δεδομένων και την εξόρυξη δεδομένων, το οποίο είναι ο SQL Server 2005 Analysis Services.
Επομένως, κάθε σύνολο θεωρητικών εννοιών (ένα ή περισσότερα κεφάλαια) συμπληρώνεται από αντίστοιχες εφαρμογές με το εργαλείο, που παρουσιάζονται σε ξεχωριστό κεφάλαιο και δρουν συμπληρωματικά ως προς τη θεωρητική περιγραφή.
Η δυνατότητα εργαστηριακής εξάσκησης, πιστεύουμε, ότι προσδίδει στη γνώση που αποκτάται από τη θεωρία τη δυνατότητα πλήρους κατανόησης και τη χρησιμότητα, επειδή οι αποθήκες και η εξόρυξη δεδομένων αποσκοπούν στο να λύσουν συγκεκριμένα και υπαρκτά προβλήματα του πραγματικού κόσμου.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, περιγράφονται οι διαδικασίες προεπεξεργασίας των δεδομένων (πρώτο στάδιο KDD διαδικασίας), καθώς και οι βασικές λειτουργίες του εργαλείου. Στο δεύτερο μέρος, περιγράφονται οι αρχές λειτουργίας των αποθηκών δεδομένων και γίνεται εφαρμογή με το εργαλείο Analysis Services. Στο τρίτο μέρος, παρουσιάζονται οι λειτουργίες της εξόρυξης δεδομένων. Κάθε κεφάλαιο αυτού του μέρους συνοδεύεται από αντίστοιχη εφαρμογή με το εργαλείο.


24χ17 εκ., 384 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.74 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Βάσεις δεδομένων)
ISBN: 978-960-6759-17-8
ISBN (10ψήφιο): 960-6759-17-2
Βάρος: 0.804 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
31.95
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.44
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γεννηθείς το 1974. Απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής Α.Π.Θ. τον Νοέμβριο του 1996. Απόκτηση Διδακτορικού στην Πληροφορική από το ίδιο Τμήμα, το Φεβρουάριο του 2003. Ο τίτλο της διατριβής ήταν: "Τεχνικές Εξόρυξης Σύνθετων Τύπων Δεδομένων ". Έχει συγγράψει περισσότερα από 20 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Έχει επίσης συγγράψει μονογραφία με τίτλο "Advanced Signature Techniques for Multimedia and Web Applications". Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: εξόρυξη χωρικών βάσεων δεδομένων και δεδομένων παγκόσμιου Ιστού, συνένωση μεθόδων εξόρυξης με σχεσιακά συστήματα βάσεων δεδομένων, και ανάπτυξη καταλόγων για χωρικά δεδομένα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.