Η φωτιά
zoom in

Πάνω από μία δεκαετία πριν από τον "Κώδικα Ντα Βίντσι", η Κάθριν Νέβιλ δημοσίευσε το "Οχτώ", ένα θρίλερ με ηρωίδα την Κατ Βέλις, ειδική στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και την έρευνά της για ένα κειμήλιο με τεράστια δύναμη, ένα σκάκι, έρευνα που εκτείνεται σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο, σε παρόν και παρελθόν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε τριάντα χρόνια πριν... Το σκάκι του Καρλομάγνου είχε τη δύναμη να δημιουργεί ή να συντρίβει πολιτισμούς, να ανατρέπει την Ιστορία. Κρυμμένο εδώ και χίλια χρόνια ώστε να μην πέσει στα χέρια εκείνων που διψούσαν για τη μυστηριώδη δύναμή του, επανεμφανίζεται κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης και πυροδοτεί ένα ξέφρενο κυνηγητό που θα μπορούσε να αφανίσει την ανθρωπότητα...

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η Κατ Βέλις βρίσκεται άθελά της παίκτρια στο παιχνίδι και ριψοκινδυνεύει στην έρημο της Σαχάρας για να βρει και να κρύψει τα κομμάτια του σκακιού, θέτοντας έτσι τέλος στη θανάσιμη επιρροή του.

Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια στη Φωτιά. Ένα κομμάτι του σκακιού ανακαλύπτεται στη Ρωσία. Η Αλεξάνδρα Σολάριν, κόρη της Κατ Βέλις, αγωνιά για τη μητέρα της, που έχει εξαφανιστεί ανεξήγητα από το Κολοράντο. Τι γυρεύει μια στημένη παρτίδα σκακιού μέσα στο πιάνο; Πώς ερμηνεύονται τα κρυπτογραφημένα μηνύματα που βρίσκει; Η Αλεξάνδρα, αντιμέτωπη με το χρόνο, από τη Σιβηρία μέχρι την πόλη της, την Ουάσινγκτον, αποδύεται στην αναζήτηση της αλήθειας...

Χριστιάννα Ε. Σακελλαροπούλου (Μεταφραστής)


Katherine Neville

Katherine Neville (Συγγραφέας)

Η Κάθριν Νέβιλ γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Από πολύ νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για τη συγγραφή, την παγκόσμια μυθολογία και τις τέχνες. Ασχολήθηκε επαγγελματικά για πολλά χρόνια με τον προγραμματισμό, γεγονός που της έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψει και να ζήσει σε πολλές χώρες του κόσμου. Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη λογοτεχνία και ασχολήθηκε με τη φωτογραφία. Εργάστηκε ως σύμβουλος διεθνών σχέσεων στην αλγερινή κυβέρνηση, θέση που της επέτρεψε να παρακολουθήσει από κοντά τα γεγονότα του πετρελαϊκού εμπάργκο του ΟΠΕΚ. Αυτή η εμπειρία της της έδωσε και το έναυσμα για τη συγγραφή του Οχτώ. Αργότερα ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη φωτογραφία. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος για ενεργειακά θέματα σε κυβερνητικούς φορείς των ΗΠΑ και ως υψηλόβαθμο στέλεχος στην Bank of America.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
567
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.646 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση