Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συγκρούσεις ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς στο χώρο του σχολείου
(Αιτίες, αντιμετώπιση, αποτελέσματα, η επίδραση του φύλου, ο ρόλος του διευθυντή)

Offer
Η σύγκρουση είναι κάτι το φυσικό και αποτελεί αναπόφευκτο μέρος τηs ανθρώπινηs ζωήs. Υπάρχει σε όλεs τιs σχέσεις, τιs ομάδες, τουs πολιτισμούs και σε κάθε επίπεδο κοινωνικήs δομήs. Αν και η σύγκρουση είναι συχνά άβολη και ενεργοβόρα, μπορεί να είναι μια θετική δύναμη για αλλαγή και να φέρει, σε ένα στάσιμο σε κάθε περίπτωση οργανισμό ή μια λανθάνουσα σχέση, νέα zωή και ζωτικότητα. Η σύγκρουση αποτελεί μια πρόκληση για τουs ανθρώπουs, τόσο σε επίπεδο ατόμων όσο και σε επίπεδο ομάδαs και μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη. Μπορεί επίσης όμως, να είναι καταστρεπτική εάν δεν αντιμετωπίζεται και εξετάζεται κατά τρόπο εποικοδομητικό.

Οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί, παρ΄ όλεs τιs διαφοροποιήσειs τουs από τουs υπόλοιπουs κερδοσκοπικούs ή κοινωφελείς οργανισμούs, δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση να λειτουργούν και να διοικούνται αποτελεσματικά. Διοίκηση ενός εκπαιδευτικού οργανισμού είναι η διαδικασία του συντονισμού ανθρώπων (μαθητών, δασκάλων, βοηθητικού προσωπικού), δραστηριοτήτων και υπαρχόντων μέσων για την παροχή εκπαίδευσηs με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Όπως σε κάθε κοινωνικό και επαγγελματικό χώρο, όπου πολλοί άνθρωποι εργάζονται καθημερινά μαζί και χρειάζεται να συναποφασίζουν, έτσι και στις εκπαιδευτικέs μονάδες, ωs αποτέλεσμα τηs δυναμικήs που αναπτύσσεται, ιδιαίτερα όταν χρειάζεται να ληφθούν αποφάσεις που αφορούν σε όλεs τιs φάσεις λειτουργίαs του εκπαιδευτικού οργανισμού, προκύπτουν αρκετά συχνά συγκρούσειs μεταξύ των μελών του συλλόγου διδασκόντων εξαιτίαs των διαφορετικών προσεγγίσεων στα διάφορα ζητήματα.

Η εμπειρία και η έρευνα δείχνει ότι το φαινόμενο να παρουσιάζονται συγκρούσειs και μάλιστα με μεγάλη ένταση στις εκπαιδευτικέs μονάδες, είναι αρκετά συχνό με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων και τη δυσαρέσκεια όσων υπηρετούν σ΄ αυτέs.

24χ16 εκ., 272 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.100 92 (Εκπαιδευτικοί), 658.312 4 (Εκπαίδευση (Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού))
ISBN: 978-960-333-566-5
ISBN (10ψήφιο): 960-333-566-5
Βάρος: 0.542 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
18.85
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.51
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.