Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συντακτικό της ρωσικής γλώσσας

Συντακτικό της ρωσικής γλώσσας
Το παρόν συντακτικό απευθύνεται τόσο στον μη ειδικό αναγνώστη που μελετά τη ρωσική γλώσσα ως ξένη, όσο και στον ειδικό αναγνώστη που αναζητεί την περιγραφή ενός συντακτικού φαινομένου της ρωσικής γλώσσας.

Το παρόν συντακτικό ενώ είναι πλήρως ενημερωμένο σε ότι αφορά τις σύγχρονες γλωσσολογικές προσεγγίσεις στο πεδίο της σύνταξης, στην περιγραφή των φαινομένων περιλαμβάνεται οτιδήποτε είναι πρακτικά χρήσιμο στον αναγνώστη και γι΄ αυτό η οργάνωση του υλικού είναι σε μεγάλο βαθμό παραδοσιακή.

Το παρόν συντακτικό αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου μας "Γραμματική της ρωσικής γλώσσας. Μορφολογία", που εκδόθηκε στη σειρά "Ελληνισμός και κόσμος των Σλάβων" υπό την διεύθυνση του ομότιμου καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αντωνίου-Αιμίλιου Ταχιάου, από τον εκδοτικό οίκο University Studio Press Θεσσαλονίκη 2003.

Το παρόν βιβλίο αποτελεί την πρώτη συστηματική περιγραφή της σύνταξης της ρωσικής γλώσσας στα ελληνικά.

Σκοπός του είναι η συστηματική περιγραφική παρουσίαση και ανάλυση του συντακτικού συστήματος της ρωσικής γλώσσας καθώς και η χρήση του στον προφορικό και γραπτό λόγο.

Το παρόν βιβλίο περιγράφει τόσο τις απλές συντακτικές δομές (ονοματική και ρηματική φράση) όσο και τις σύνθετες (απλή και σύνθετη πρόταση). Για την απόδοση των συντακτικών όρων στην ελληνική προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο παραδοσιακούς συντακτικούς όρους, όπου υπήρχαν. Στην περίπτωση που ο αντίστοιχος συντακτικός όρος απουσιάζει από την ελληνική, για την απόδοση του χρησιμοποιήσαμε όρους από τη σύγχρονη γλωσσολογική επιστήμη, τους οποίους στην πορεία παρουσίασης του υλικού τους εξηγούμε. Όπου κρίθηκε αναγκαίο καταφύγαμε σε παραπομπή στο προηγούμενο μας βιβλίο για να συνδέσουμε τη σύνταξη με τη μορφολογία. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Σημείωση: Σειρά: "Ελληνισμός και Κόσμος των Σλάβων" 5β.

24χ17 εκ., 192 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ελληνισμός και Κόσμος των Σλάβων
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 491.7 (Ρωσική γλώσσα)
Άλλα πρόσωπα: Αντώνιος - Αιμίλιος Ν. Ταχιάος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-12-1704-8
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1704-5
Βάρος: 0.557 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.